Ζύμη για τυροπιτάκια

Ζύμη για τυροπιτάκια


Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 κ.γ. σόδα
  • χλιαρό γάλα ή νερό
  • φέτα

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά μας εκτός από το γάλα.
  2. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει.
  3. Ανοίγουμε το φύλλο μου και το κόβουμε σε δισκάκια.
  4. Γεμίζουμε τα δισκάκια μας με φέτα την οποία έχουμε τρίψει στο μούλτι με μερικές σταγόνες γάλα (για να γίνει πιο κρεμώδες).
  5. Κλείνουμε τα δισκάκια μας κάνοντας όμορφα μισοφέγγαρα.
  6. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν γράφω ποσότητες για το γάλα, γιατί το ρίχνω με το μάτι που λέμε! Αν μας πέσει παραπάνω γάλα, συμπληρώνουμε λίγο αλευράκι. Με αυτή τη ζύμη έχω φτιάξει και λουκανικοπιτάκια.

πηγη