Τα κεράσια, είναι ακόμη ένα φρούτο που προστίθεται στη λίστα με τα «προϊόντα» της φύσης, που μας παρέχουν «απλόχερα» υγεία. Είμαστε ενθουσιασμένοι, διότι η περίοδος που διανύουμε, είναι η εποχή του κερασιού! Πρόκειται για νόστιμο και υγιεινό καρπό, που αναζωογονεί το σώμα. Θεωρούνται τόσο υγιεινά, ώστε αρκετοί τα αποκαλούν ως «βασιλιά της υγείας».

Τα ευεργετικά οφέλη απ΄ τα κεράσια

Περιέχουν ωφέλιμα και θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και καροτενοειδή. Τρία συστατικά που ανήκουν σε μια ευρύτερη γκάμα αντικαρκινικών ουσιών και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου.

Συμβάλλουν στην καταπολέμηση της αϋπνίας: Περιέχουν μελατονίνη, μια ουσία που περιέχεται και στα υπνωτικά χάπια. Τρώγοντας κεράσια δημιουργείτε τις προϋποθέσεις να καταπολεμήσετε την αϋπνία και να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου, με φυσικό τρόπο.

Κατά της κυτταρίτιδας και των ρυτίδων: Περιέχουν τεράστιες ποσότητες βιταμίνης C και ψευδάργυρου, ουσίες που ενισχύουν το μεταβολισμό. Είναι πηγή φυλλικού οξέος, που βοηθά στην διατήρηση υγιούς καρδιάς. Έχουν ασβέστιο και διατηρούν τα οστά, υγιή και δυνατά. Υπάρχουν ακόμη αρκετές ουσίες που βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, των ρυτίδων και της πρόωρης γήρανσης του δέρματος.

Απώλεια βάρους: Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, δεν περιέχουν λιπαρά και αποτελούνται σε μεγάλες ποσότητες από νερό. Με αυτές τις τρεις ιδιότητες, επιταχύνουν το μεταβολισμό και βοηθούν να χάσετε τα περιττά κιλά.

Φυσικό παυσίπονο: Τα κεράσια βοηθούν επίσης και στην καταπολέμηση μυϊκών πόνων. Αν καταναλώσετε μια φούχτα από αυτόν το νόστιμο καρπό, θα απαλλαγείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα από πόνους στους μύες. Εμπεριέχονται επίσης ωφέλιμα συστατικά, που συμβάλλουν να απαλλαγούμε από το άγχος. Οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας νιώσετε να σας κυριεύει το άγχος, φάτε μερικά κεράσια και θα βοηθήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα να το αποβάλλετε.

Πιστεύουμε, πως οι λόγοι που προαναφέραμε, είναι αρκετοί για να σας πείσουν να συμπεριλάβετε τα κεράσια και γενικότερα τα φρούτα, στη διατροφή σας.

Πρέπει να διαβάσετε – Καρπούζι: Τα Οφέλη στην υγεία και διατροφικές πληροφορίες