Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τις παγοθήκες μόνο για να φτιάχνουν παγάκια με νερό; Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό, η ιδέα πως τα παγάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εντελώς διαφορετικές χρήσεις από τις συνηθισμένες;

Στην κουζίνα, για να έχουμε εκπληκτικά αποτελέσματα και σίγουρη επιτυχία, χρειαζόμαστε μπόλικη φαντασία. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα είναι έξω από τα συνηθισμένα και φυσικά όλοι, φίλοι και γνωστοί θα σας επαινούν για τις ικανότητες σας. Με αρκετή φαντασία, μπορείτε να φτιάξετε μια νόστιμη συνταγή, μέχρι ένα απολαυστικό ποτό ή έναν χυμό με κορυφαία γεύση. Φυσικά, κανείς δε μπορεί να διανοηθεί πως από μια παγοθήκη, υπάρχει δυνατότητα να έχουμε αποτέλεσμα με κορυφαία γεύση που όλοι θα το λατρέψουν, ή μήπως όχι. Αφήστε τη φαντασία να «οργιάσει» και για να βοηθήσουμε θα δώσουμε μερικές έξυπνες και χρήσιμες ιδέες ώστε να μπορέσετε με μια παγοθήκη να φτιάξετε τον αγαπημένο σας καφέ ή γλυκές και λαχταριστές μπουκίτσες.

Η λίστα που ακολουθεί έχει τις καλύτερες λύσεις, για να φτιάξετε «παγάκια» εντελώς διαφορετικά απ’ τα συνηθισμένα.

Σοκολατένιες παγοθήκες με φράουλα

Βάλτε σε παγοθήκη, λιωμένη, μαύρη ή λευκή σοκολάτα και προσθέστε μια φράουλα στην κορυφή. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε άλλο φρούτο της επιλογής σας. Τοποθετήστε στο ψυγείο, αφήστε να κρυώσει και η λιχουδιά είναι έτοιμη.

παγάκια-παγοθήκες-σοκολάτας

Κύβους παγωμένου καφέ

Προσθέστε τον αγαπημένο σας καφέ σε παγοθήκες και βάλτε στην κατάψυξη. Η επιλογή δική σας, αφού μπορείτε να προσθέσετε μοκατσίνο, εσπρέσο, μαύρο ή στιγμιαίο καφέ. Μόλις τα παγάκια είναι έτοιμα, βάλτε μερικά σε ένα ποτήρι και προσθέστε λίγο γάλα, η καλοκαιρινή σας απόλαυση είναι έτοιμη «να την πιείτε στο ποτήρι».

Κύβους frozen yogurt

Προσθέστε την αγαπημένη σας γεύση παγωτού, φράουλας, μπανάνας ή frozen yogurt και φυλάξτε σε παγοθήκες στο ψυγείο. Για να τα χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να προσθέσετε «παγάκια» παγωτού στον καφέ για περισσότερη γεύση ή όπου αλλού επιθυμείτε. Αν δεν ξέρετε τι είναι το frozen yogur; Ρίξτε μια ματιά εδώ.

παγάκια-παγοθήκες-frozen-yogurt

Παγάκια κρασιού

Όταν περισσεύει κρασί στον πάτο του μπουκαλιού, δε χρειάζεται να το πετάξετε, αδειάστε στις παγοθήκες και φυλάξτε στην κατάψυξη. Χρησιμοποιήστε στο επόμενο ποτήρι κρασιού που θα πιείτε, ώστε να το δροσίσουν. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις συνταγές σας, όταν απαιτείται η προσθήκη κρασιού.

Διατηρήστε φρέσκα μυρωδικά

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε φρέσκα μυρωδικά και βότανα, είναι να ψιλοκόψετε και να τοποθετήσετε σε παγοθήκη. Συμπληρώστε με ελαιόλαδο και κατευθείαν στο ψυγείο. Την επόμενη φορά που η συνταγή χρειάζεται μυρωδικά, πάρτε φρέσκα από την κατάψυξη.

παγάκια-παγοθήκες-μυρωδικά-βότανα

Αυτές ήταν οι πρωτότυπες ιδέες μας! Αν σας άρεσαν ή έχετε να προτείνετε ακόμα περισσότερες, περιμένουμε τα μηνύματα σας, για να ακούσουμε και τις δικές σας απόψεις.