Αρκετοί είναι αυτοί, που δε γνωρίζουν πως το ακτινίδιο μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Η αλοιφή που θα φτιάξουμε έχει ως κύριο συστατικό το ακτινίδιο και θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος που ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού και κυρίως τους άντρες.

Η φύση μας παρέχει τους πολύτιμους καρπούς της, που δίνουν τη λύση σχεδόν σε όλα τα θέματα διατροφής και πρόσληψης των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, που έχει ανάγκη ο οργανισμός για να διατηρείται πάντοτε δυνατός και υγιείς. Παρέχει λύσεις σε πολλά προβλήματα, που μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα κατάλληλα βότανα και λαχανικά. Αρκεί βέβαια να γνωρίζουμε τις ιδιότητες που προσφέρει το καθένα και σε ποιες παθήσεις μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά.

Στο σημερινό μας δημοσίευμα, θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε αλοιφή με ακτινίδιο, που σταματά την τριχόπτωση. Το ακτινίδιο είναι πηγή βιταμινών Α, C, Κ, Ε, καθώς επίσης μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως κάλιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, αυτό το καθιστά έναν εξαιρετικό σύμμαχο του οργανισμού. Τα  πολύτιμα συστατικά που περιέχει σταματούν την τριχόπτωση. Γιαυτό η σπιτική μάσκα μαλλιών που θα φτιάξουμε σήμερα, είναι κατάλληλη στην αντιμετώπιση της.

Φτιάχνουμε μάσκα μαλλιών που σταματά την τριχόπτωση

Είναι μία εύκολη και απλή διαδικασία που αποτελείτε από 2 υλικά.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 ακτινίδιο
  • 1 κ.σ. κονιάκ ή βότκα

Διαδικασία:

Ξεφλουδίστε και λιώστε το φρούτο με ένα πιρούνι. Προσθέστε το κονιάκ ή τη βότκα και ανακατέψτε καλά τα υλικά, μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Μόλις η αλοιφή αποκτήσει παχύρρευστη υφή, είμαστε έτοιμοι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Οδηγίες:

Απλώστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής, κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Αφού εφαρμόσετε σε όλη την επιφάνεια, τυλίγετε τα μαλλιά με πετσέτα και αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά. Αμέσως μετά, ξεβγάλτε και πλύνετε τα μαλλιά με ζεστό νερό και σαμπουάν. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε 1 έως 2 φορές την εβδομάδα, θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα που έχει κατά της τριχόπτωσης και μάλιστα από τον πρώτο κιόλας μήνα.