Γιατί είναι απαραίτητο να πίνουμε νερό με αγγούρι, πως μας βοηθά και πόσο συμβάλει στην υγεία μας; Σε αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στη συνέχεια και θα δούμε πως μπορούμε φτιάξουμε το ενυδατικό ρόφημα. Πρόκειται για υγιεινό ποτό που είναι εύκολο να παρασκευαστεί, αφού το μόνο που χρειαζόμαστε είναι νερό και αγγούρι.

Η κατανάλωση επαρκής ποσότητας νερού σε καθημερινή βάση, είναι σημαντικός παράγοντας για την ενυδάτωση και βέλτιστη λειτουργία του οργανισμού. Επιπλέον, χρειαζόμαστε ποσότητες υγρών που έχουν πλούσια περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα. Με τη κατανάλωση τους, παρέχουμε στο σώμα την απαραίτητη ενυδάτωση και το ενισχύουμε με μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Αν προσθέσετε φέτες αγγουριού σε ένα ποτήρι με νερό, θα έχετε θετικά οφέλη στην υγεία και μπορεί να βοηθήσει ακόμη και στην απώλεια βάρους. Αν είστε υπέρβαρος, έχετε έναν λόγο περισσότερο για να προσθέσετε μερικές φέτες αγγουριού στο νερό σας. Η απώλεια βάρους απαιτεί μειωμένη πρόσληψη θερμίδων και αν ένα απλό, υγιεινό ποτήρι με χυμό μήλου περιέχει μόνο 113 θερμίδες, το νερό δεν περιέχει καθόλου θερμίδες, και ένα ολόκληρο αγγούρι έχει μόνο 50 θερμίδες. Αντιλαμβάνεστε πλέον ότι πρόκειται για ένα σύμμαχο στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Κοκτέιλ καρπούζι που «καίει» το λίπος

Η σωστή ποσότητα κατανάλωσης υγρών που χρειάζεται ο οργανισμός σε καθημερινή βάση μπορεί να ρυθμίσει την όρεξη. Το νερό σε συνδυασμό με το αγγούρι, προστατεύει από την αφυδάτωση, ενυδατώνει το δέρμα και ενισχύει τα κύτταρα συμβάλλοντας στη μείωση των φλεγμονών. Λόγω της περιεκτικότητας σε βιταμίνες Α και D, προστατεύει και τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Διαδικασία που ακολουθούμε για να φτιάξουμε νερό με αγγούρι

  1. Πάρτε ένα μέτριο αγγούρι
  2. Πλύνετε  καλά
  3. Κόψτε σε φέτες
  4. Βάλτε σε μια κανάτα με 2 -3 λίτρα νερό
  5. Αφήστε στην άκρη για ένα βράδυ

Το επόμενο πρωί, το νερό με αγγούρι, είναι έτοιμο για κατανάλωση. Πίνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας και αν θέλετε, μπορείτε να  δώσετε έξτρα γεύση προσθέτοντας μερικές φέτες λεμονιού, φράουλας ή λίγη μέντα.