Θα τολμούσα να πω, πως το καθάρισμα των ψαριών είναι μια δύσκολη και κουραστική διαδικασία και ταυτόχρονα βρώμικη, αλλά απαραίτητη για ευνόητους λόγους. Τα λέπια με δυσκολία αποκολλώνται, ενώ η μυρωδιά που αφήνουν στα χέρια είναι χαρακτηριστική και αρκετά δυσάρεστη.

Φυσικά, οι επαγγελματίας μάγειροι, ακόμα και οι ψαράδες, έχουν καθαρίσει τόνους ψαριών και ίσως οι τεχνικές που έχουν αναπτύξει να μην τους δημιουργούν πρόβλημα στο καθάρισμα των ψαριών. Δυστυχώς δε συμβαίνει το ίδιο με τους υπόλοιπους, που η προετοιμασία πριν το μαγείρεμα είναι μια κουραστική διαδικασία. Υπάρχει τρόπος να μπορέσουμε να περιορίσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες και το καθάρισμα να γίνει μια εύκολη υπόθεση; Φυσικά και υπάρχει και αυτό θα δούμε στο σημερινό μας άρθρο.

Πως να καθαρίσουμε με εύκολο τρόπο τα ψάρια

Η λύση είναι απλή και για άλλη μια φορά θα μας τη δώσει η φύση. Καλό είναι βεβαίως να έχουμε ειδικά μαχαίρια, τέλεια ακονισμένα και με κοφτερές λεπίδες. Αν όμως δεν τα έχουμε όλα αυτά, τι εναλλακτικές επιλογές υπάρχουν;

Υπάρχει μια αποτελεσματική διαδικασία με εύκολα αποτελέσματα. Αν χρησιμοποιήσετε ξύδι, τότε ο καθαρισμός θα γίνει απλή υπόθεση. Ψεκάστε με μικρή ποσότητα ξυδιού τα θαλασσινά και με αυτόν τον τρόπο θα περιορίσετε τις οσμές. Επίσης θα καθαριστούν πιο εύκολα, αφού τα λέπια θα φύγουν με σχετική ευκολία.