Γνωρίζετε τα οφέλη που έχει το λάδι σκόρδου στην υγεία και πόσο αποτελεσματικό μπορεί να φανεί στην προστασία από μολύνσεις στα αυτιά;

Αυτό που οι περισσότεροι δε ξέρουν, είναι πως μεγάλος αριθμός λοιμώξεων που προκαλούνται στα αυτιά, προέρχεται από ιούς. Οι περισσότερες ιογενείς λοιμώξεις δεν αντιδρούν στα αντι-ιικά φάρμακα. Γιαυτό σήμερα θα δούμε μια αποτελεσματική, φυσική θεραπεία για τις μολύνσεις των αυτιών και πρόκειται για το λάδι σκόρδου. Πρέπει  να γνωρίζετε επίσης πως έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μπορεί να χρησιμεύσει κατά της ακμής και της τριχόπτωσης, ακόμη όμως και ο έρπης μπορεί να εξαφανιστεί με τη χρήση του λαδιού.

Πριν δούμε τη διαδικασία παρασκευής, ας θυμηθούμε τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει το σκόρδο. Καθότι είναι πολλές και πρέπει να τις γνωρίζουμε όλοι. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει αντιμυκητιασικές, αντιμικροβιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Διαβάστε την αναλυτική λίστα με τις ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό.

Το λάδι σκόρδου όμως, αποτελείται από ένα ακόμη συστατικό που είναι σήμα κατατεθέν της μεσογειακής διατροφής. Αυτό είναι το γνωστό σε όλους μας ελαιόλαδο, το οποίο έχει προταθεί από πολλούς βοτανολόγους ως η καλύτερη επιλογή και η πιο αγνή βάση στην θεραπεία των λοιμώξεων στα αυτιά.

 Για να φτιάξουμε λάδι σκόρδου

Θα χρειαστείτε:

  • Μερικές σκελίδες σκόρδο
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία:

  • Ξεφλουδίστε τις σκελίδες και πολτοποιήστε μέχρι να μαζέψετε 200 γραμμάρια, στη συνέχεια βάλτε σε ένα βάζο και προσθέστε ελαιόλαδο.
  • Κλείστε το βάζο αεροστεγώς και αφήστε σε σκιερό μέρος για 2 ημέρες τουλάχιστον.
  •  Μόλις περάσει η προθεσμία των 48 ωρών, σουρώστε το μείγμα με ένα τουλπάνι και κρατήστε το λάδι.
  • Πρέπει να το διατηρήσετε σε σκοτεινό και σκιερό μέρος, μακρυά από τις ακτίνες του ηλίου.

Είμαστε έτοιμοι! Εύκολη διαδικασία που σε καμία περίπτωση δε θα σας δυσκολέψει.

Οδηγίες:

Βάλτε μερικές σταγόνες στο αυτί που υπάρχει το πρόβλημα και παραμείνετε σε ακινησία για περίπου 5 λεπτά. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι 3 φορές την ημέρα. Στις περισσότερες περιπτώσεις η χρήση του είναι ασφαλής και αποτελεσματική, όμως δε μπορεί να αντικαταστήσει τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείτε. Πριν κάνετε χρήση, πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας, εκείνος θα δώσει την κατάλληλη θεραπεία ανάλογα με την πάθηση σας.