Το ρόφημα τζίντζερ χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα και θεωρείται ένα ισχυρό γιατροσόφι που συμβάλει στη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει περισσότερες από 500 ενώσεις στη ρίζα τζίντζερ και το καθιστούν χρήσιμο για ολόκληρο το σώμα.

Σημαντικά οφέλη από το ρόφημα τζίντζερ

  1. Βελτιώνει την πέψη και γενικότερα το πεπτικό σύστημα.
  2. Συμβάλει στην καλύτερη καύση του λίπους.
  3. Μειώνει την κακή χοληστερίνη.
  4. Καταπολεμά το κρυολόγημα και μειώνει τον πυρετό.
  5. Καταπραΰνει από ναυτία και είναι χρήσιμο για να τονώσει τον οργανισμό όταν αισθάνεστε πρωινή αδιαθεσία.
  6. Σταματά τις μυϊκές κράμπες.
  7. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση.
  8. Ανακουφίζει και καταπραΰνει τους μύες.

Ρόφημα με τζίντζερ

Για να φτιάξετε το ρόφημα πρέπει να βράσετε σε νερό, μερικές φέτες της ρίζας για περίπου 15 λεπτά. Μόλις είστε έτοιμοι αφαιρείτε από τη φωτιά και σκεπάζετε με καπάκι. Περιμένετε να κρυώσει και προσθέτετε μέλι, λεμόνι και αμέσως μετά πιείτε για να ωφεληθείτε από τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Η πιπερόριζα είναι ένα βότανο που πρέπει να καταναλώνετε τακτικά. Δεν κοστίζει πολύ και μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να το χρησιμοποιήσετε χρειάζεται μόνο να το ξύσετε με τρίφτη ή να κόψετε λεπτές φέτες. Προσθέστε στα φαγητά, τους χυμούς και τις σαλάτες. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε αποξηραμένο ως σκόνη, σε μαγειρευτά και γλυκά. Προσθέστε τζίντζερ στις συνταγές σας για να δώσετε ξεχωριστεί και πικάντικη γεύση στα φαγητά.