Είναι ίσως η ερώτηση που απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο και είναι φυσικό, όλοι να θέλουν να γνωρίζουν ποια είναι η καλύτερη δίαιτα. Πρόκειται για απολύτως φυσιολογική απορία, αφού όλοι θέλουν να ακολουθήσουν την καλύτερη επιλογή, καταφέρνοντας άμεσα αποτελέσματα, όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα; Ποιος συνδυασμός τροφίμων θα μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά, εύκολα και απλά; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα προσπάθησε να δώσει ο δρ. David L. Katz ιδρυτής του Ερευνητικού κέντρου πρόληψης «Yale-Griffin», και αυτό θα παρουσιάσουμε σήμερα. Τα συμπεράσματα από τα ευρήματα της έρευνας, είναι στη δική σας κρίση.

Διαβάστε επίσης: Τις καλύτερες συμβουλές για υγιεινή διατροφή.

Τα χαρακτηριστικά και τα ευρήματα της έρευνας

Ο δρ. Katz μαζί με τη συνάδελφο του Stephanie Meller, πραγματοποίησαν μια έρευνα προσπαθώντας να απαντήσουν στην απορία πολλών ατόμων, για το ποια είναι η καλύτερη δίαιτα στον κόσμο. Αναλύοντας λοιπόν τις πιο διάσημες διατροφικές επιλογές που υπάρχουν στον πλανήτη. Έβγαλαν ως τελικό αποτέλεσμα: «Πως καμία διάσημη δίαιτα δεν αξίζει να στεφθεί ως η καλύτερη του κόσμου». Στην έρευνα μελετήθηκαν πολλές και διαφορετικές διατροφικές οδηγίες, όπως δίαιτες με χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων, πλήρεις και ισορροπημένες διατροφές, απόλυτα χορτοφαγικές και πολλές ακόμα που θεωρούνται κορυφαίες στις μέρες μας.

Η έρευνα δεν απέδειξε πως δεν έχουν αποτελέσματα, άλλα πως όλες έχουν θετικές, όσο και αρνητικές πλευρές. Έτσι, καμία δεν αξίζει να πάρει το τίτλο της καλύτερης δίαιτας. Ο βασικός άξονας που αποφεύγεται συνήθως στις διατροφικές οδηγίες, αναφέρει, πως όσοι περισσότεροι κανόνες υπάρχουν, τόσο πιο εύκολα δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα απέναντι στο συγκεκριμένο τύπο διατροφής. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει, πως αν υπάρχουν αυστηροί κανόνες διατροφής, δύσκολα θα τους ακολουθήσει κάποιος μέχρι το τέλος. Άρα, πρέπει να δοκιμάσετε κάποια άλλη που αντέχετε να εφαρμόζετε πιστά.

Η καλύτερη δίαιτα του κόσμου

Τόσο ο δρ. Katz όσο και η Meller, ισχυρίζονται πως η καλύτερη δίαιτα στον κόσμο, είναι αυτή που αποτελείται με όσο το δυνατόν περισσότερες τροφές προερχόμενες από τη φύση, και δεν έχουν δεχθεί επεξεργασία ή χημικά πρόσθετα. Άρα η καλύτερη διατροφή είναι εκείνη, που περιέχει σημαντική ποσότητα σε φρούτα και λαχανικά. Συμβουλεύουν επίσης όλους, να σταματήσουν να καταναλώνουν επεξεργασμένες τροφές, και να μην ακολουθούν πολύ αυστηρές δίαιτες που υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η καλύτερη επιλογή, είναι η ισορροπημένη διατροφή πλούσια με φρούτα και λαχανικά και τροφές με υψηλή περιεκτικότητα θρεπτικών συστατικών. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρετε να χάσετε βάρος και να βελτιώσετε την υγεία σας.