Είναι αρκετά βολικό, όταν θέλετε να φτιάξετε ποπ κορν, να βάλετε το καλαμπόκι σε χάρτινο σακουλάκι και να το τοποθετήσετε στο φούρνο μικροκυμάτων. Με αυτό τον εύκολο τρόπο, θα ετοιμαστεί γρήγορα το αγαπημένο σνακ. Από την άλλη όμως, δεν έχουν την ίδια νοστιμιά με τη συνταγή που θα δούμε παρακάτω και πρόκειται για μια διαφορετική διαδικασία, που θα φτιάξουμε τα πιο νόστιμα ποπ κορν.

Ας φτιάξουμε ποπ κορν στην κατσαρόλα: Είναι μια εύκολη διαδικασία και απαιτεί ελάχιστο χρόνο. Πλέον δεν πρόκειται να αγοράσετε ποτέ ξανά, έτοιμα σακουλάκια από το σούπερ μάρκετ.πως-να-φτιάξετε-ποπ-κορν-πιο-υγιεινά

Τι χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε ποπ κορν

  • Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  • Καλαμπόκι για ποπ κορν
  • Αλάτι

Διαδικασία:

Ρίξτε το καλαμπόκι σε κατσαρόλα και φροντίστε οι σπόροι να απλωθούν παντού και να είναι σε μία στρώση. Πρέπει να μοιραστούν ομοιόμορφα και να μην καλύπτονται από άλλους σπόρους. Διαφορετικά, ο κάτω σπόρος θα ψηθεί και ο επάνω θα μείνει άψητος και δε θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αφού λοιπόν, έχετε μοιράσει ομοιόμορφα σε μια στρώση το καλαμπόκι, βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέστε λάδι. Χρειάζεται και εδώ προσοχή, ώστε η ποσότητα να το καλύπτει μέχρι τη μέση, κλείστε με καπάκι για να μην πεταχτεί απέξω.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε, πως καλό είναι να χρησιμοποιήσετε κατσαρόλα με γυάλινο καπάκι για να δείτε πότε είναι έτοιμα. Αν δε διαθέτετε τέτοια κατσαρόλα, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, αφού θα διαπιστώσετε δια της ακοής πότε έχουν γίνει. Μόλις ο ήχος από το καλαμπόκι που σκάει αρχίζει και αραιώνει στα 1 – 2 δευτερόλεπτα σημαίνει πως είναι έτοιμο. προσοχή είναι καλύτερα να το βγάλετε νωρίτερα και ας μην είστε σίγουροι πως έχουν «σκάσει» όλα. Προσθέστε αλάτι και αδειάστε σε μπολ.  Βάλτε να δείτε την αγαπημένη σας ταινία, απολαμβάνοντας  νόστιμα ποπ κορν!