Το δεντρολίβανο και το τζίντζερ είναι 2 βότανα με πλούσια θρεπτικά και ωφέλιμα συστατικά που ενισχύουν το κυκλοφορικό σύστημα και ως φυσικό επακόλουθο τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση του κυκλοφορικού ακόμη και στο τριχωτό της κεφαλής, και με αυτόν τον τρόπο συμβάλουν μέχρι και στην ταχεία ανάπτυξη και ενδυνάμωση της τρίχας.

Για να φτιάξουμε το ρόφημα με κύρια συστατικά αυτά τα ευεργετικά βότανα και να γεμίσουμε τον οργανισμό με απαραίτητες θρεπτικές ουσίες, αλλά και να ενδυναμώσουμε το τριχωτό της κεφαλής θα δούμε την εύκολη διαδικασία παρασκευής ενός ροφήματος που θα αναμείξει την πληθώρα των θρεπτικών ουσιών προς όφελος του οργανισμού.

Ρόφημα της μεσογείου

Υλικά:

  • 1/2 ματσάκι δεντρολίβανο
  • 1 κομμάτι τζίντζερ περίπου 2 εκατοστών
  • Χυμό από 3 – 4 πορτοκάλια
  • 1 – 2 κ.γ. μέλι
  •  300 ml νερό

Διαδικασία:

Αφαιρέστε τη φλούδα από το τζίντζερ και με έναν τρίφτη, τρίψτε σε πολύ μικρά κομμάτια. Σε ένα ποτήρι προσθέστε τα φύλλα του δενδρολίβανου, το τζίτζερ και ρίξτε 100 ml ζεστό νερό. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, καλύψτε με ένα πιατάκι και περιμένετε περίπου 10 λεπτά. Αμέσως μετά προσθέστε μέλι, το χυμό πορτοκαλιού και το υπόλοιπο νερό. Σουρώστε καλά πριν το πιείτε και είστε έτοιμοι! Ωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά των βοτάνων που χρησιμοποιήσαμε, για να «γεμίσετε» υγεία και να βελτιώσετε τη λειτουργία  του κυκλοφορικού σας σύστημα.