Η άσχημη αναπνοή κατά το πρωινό ξύπνημα, είναι ένα πραγματικά δυσάρεστο πρόβλημα. Το βούρτσισμα των δοντιών είναι βασική ρουτίνα για τη φροντίδα της στοματικής υγιεινής. Όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί και είναι επιτακτική ανάγκη να λάβουμε πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Το στοματικό διάλυμα είναι ένας τρόπος για την καταπολέμηση της κακοσμίας του στόματος. Πλέον δε χρειάζεται να σπαταλάτε τα λεφτά σας για να αγοράσετε στοματικό διάλυμα, μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα εύκολα, απλά και φθηνά.

Η άσχημη αναπνοή μπορεί να προέρχεται από τις επιλογές μας στον τρόπο ζωής, όπως για παράδειγμα το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και η ανθυγιεινή διατροφή. Η κακοσμία στόματος που προκαλείται από αυτούς τους παράγοντες, μπορεί να εξαλειφθεί αρκετά εύκολα. Το μόνο που χρειάζεστε, είναι λίγη μαγειρική σόδα, αλάτι και νερό.

Για να φτιάξω στοματικό διάλυμα

Αραιώνουμε σε ποτήρι με νερό, 1 κ.γ. μαγειρικής σόδας, ανακατεύουμε προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι και συνεχίζουμε με ελαφρύ ανακάτεμα. Ξεπλένουμε το στόμα αρκετές φορές με το σπιτικό στοματικό διάλυμα, αλλά δεν το καταπίνουμε. Ο τρόπος  χρήσης είναι ίδιος με αυτόν που θα ακολουθούσαμε αν είχαμε στοματικό διάλυμα του εμπορίου.

Η μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με νερό, λειτουργεί ιδανικά για την εξάλειψη της ξηρότητας του στόματος και έχει επίδραση αλκαλοποίησης. Εκτός ότι καταπολεμά την κακοσμία, σκοτώνει επίσης τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για τη δυσάρεστη αναπνοή.

Φυσικά, υπάρχουν πολλές ακόμη εναλλακτικές επιλογές για να την καταπολεμήσουμε:

  • Μπορούμε να πιούμε πράσινο τσάι.
  • Να μασήσουμε γαρίφαλο (το μπαχαρικό).
  • Να φάμε μια φέτα λεμόνι.

Είναι επιτακτική ανάγκη να πίνουμε αρκετό νερό, καθώς συμβάλει ενεργά κατά της κακοσμίας του στόματος.

Σημαντικό: Σε περίπτωση που το πρόβλημα προέρχεται από κάποια πάθηση, όπως για παράδειγμα αν υπάρχει χαλασμένο δόντι. Εξυπακούεται πως πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από ένα ειδικό ιατρό, εκείνος θα δώσει την κατάλληλη λύση στο πρόβλημα σας.