Η συνταγή που θα φτιάξουμε σήμερα αποτελεί ένα νόστιμο, καλοκαιρινό γλύκισμα. Το απολαυστικό κέικ που θα δούμε παρακάτω, περιέχει ώριμα βερίκοκα και γιαούρτι. Πρόκειται για εύκολη και γρήγορη συνταγή που δε χρειάζεται ψήσιμο.

Συνταγή για κέικ

Θα χρειαστείτε:

  • 500 γραμμάρια βερίκοκα
  • 1 λίτρο γιαούρτι με γεύση βερίκοκο
  • 250 γραμμάρια τυρί κρέμα μασκαρπόνε
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 – 2 φύλλα ζελατίνης
  • 10 γραμμάρια μπισκότα (τύπου digestive)

Διαδικασία:

Χρησιμοποιούμε ένα ταψί διαμέτρου 16 εκατοστών και καλύπτουμε το εσωτερικό του με αλουμινόχαρτο. Πλένουμε καλά τα βερίκοκα, κόβουμε σε μικρές φέτες και τοποθετούμε κάποιες από αυτές για να καλύψουμε τον πάτο του ταψιού. Όταν ετοιμαστεί το γλυκό, θα αναποδογυρίσουμε το ταψί και τα κομμάτια από το βερίκοκο θα βρίσκονται στην κορυφή. Έχετε αυτό υπόψιν σας, ώστε να τις τοποθετήστε με γνώμονα το όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζελατίνη, μαζί με ζεστό νερό και προσθέτουμε το γιαούρτι. Προσέχουμε ώστε το νερό να μην είναι καυτό, διότι η ζελατίνη θα χάσει την ιδιότητα πήξης που διαθέτει. Ανακατεύουμε ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε. Βάζουμε μέσα στην κρέμα γάλακτος, τα υπόλοιπα βερίκοκα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Απομένει να προσθέσουμε το μείγμα γιαουρτιού για να ολοκληρωθεί η πρωτότυπη ζύμη. Αυτό θα το πράξουμε σταδιακά και γιαυτό στην αρχή προσθέτουμε 2 – 3 κουταλιές από το μείγμα γιαουρτιού, ανακατεύουμε ελαφρώς και στη συνέχεια αδειάζουμε το υπόλοιπο. Αφού έχουμε ανακατέψει αρκετά, ρίχνουμε στο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα. Τέλος, σπάμε τα μπισκότα σε μικρότερα κομμάτια και καλύπτουμε το επάνω μέρος του γλυκού. Αν δε φτάσουν να καλύψουν όλη την επιφάνεια, μην ανησυχείτε, αυτή θα είναι η βάση του κέικ και δε θα φαίνεται όταν το σερβίρουμε.

Απομένει μόνο να καλύψουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει. Αφήνουμε τουλάχιστον 12 ώρες και βγάζουμε από το ψυγείο αφαιρώντας προσεχτικά το αλουμινόχαρτο. Αναποδογυρίζουμε με μεγάλη προσοχή το ταψί  πάνω σε ένα δίσκο για να βγάλουμε το κέικ. Αφαιρέστε το γλυκό απ΄το ταψί τραβώντας το αλουμινόχαρτο που είχαμε τοποθετήσει στην αρχή της διαδικασίας. Η συνταγή για κέικ με βερίκοκα είναι έτοιμη και περιμένει να την απολαύσετε.

συνταγή-για-κέικ-με-βερίκοκο-και-γιαούρτι-1