Εύκολη, νόστιμη και γλυκιά συνταγή για τρουφάκια ferrero raffaello, που μπορεί ο καθένας να τα φτιάξει μόνος του. Το καλύτερο είναι πως δε χρειάζονται ψήσιμο και θα ετοιμαστούν σε λίγα μόνο λεπτά. Η συνταγή για τρουφάκια ferrero raffaello, είναι ιδιαίτερη και γεμάτη γλύκα, αφού περιέχει ζαχαρούχο γάλα, αμυγδαλόψιχα και τριμμένη λευκή καρύδα.

Συνταγή για τρουφάκια ferrero raffaello

Θα χρειαστείτε:

  • 250 γραμμάρια καρύδα τριμμένη
  • 1 Ζαχαρούχο γάλα (που έχετε φυλάξει στο ψυγείο)
  • 20 – 25 Λευκά καθαρισμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα (ολόκληρα)
  • Γκοφρέτα

Η ποσότητα για τα τρουφάκια είναι ίση με τον αριθμό των αμυγδάλων

Διαδικασία:

Σε βαθύ πιάτο τοποθετούμε 200 γραμμάρια από την τριμμένη καρύδα, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Τρίβουμε τη γκοφρέτα (εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τραγανά χωνάκια παγωτού) και την προσθέτουμε μέσα στο μείγμα με το ζαχαρούχο γάλα.

Απομένει να κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα. Με τα χέρια μας πλάθουμε τα τρουφάκια σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια και παίρνουμε ένα αμύγδαλο για το καθένα, το τοποθετούμε στη μέση και συνεχίζουμε να πλάθουμε για να κλείσουμε το αμύγδαλο στο εσωτερικό του.

Αφού έχουμε ετοιμάσει όλα τα μπαλάκια, βουτάμε στη λευκή καρύδα και γυρίζουμε ώστε να απλωθεί παντού.

Tip: Για ακόμα περισσότερη γεύση, βάλτε τις γλυκιές μπουκίτσες στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.

Η συνταγή για τρουφάκια τύπου raffaello είναι έτοιμη, εύκολα και απλά. Χωρίς να χρειάζονται ψήσιμο, έχετε έτοιμο νόστιμο γλυκό σε ελάχιστα μόνο λεπτά!

Φτιάχνουμε σοκολατόπιτα σε μπουκίτσες μόλις σε 10′

Συνταγή: Κολοκυθόπιτα με μέλι