Το ήπαρ είναι ένα απ’ τα ζωτικά όργανα του ανθρώπινου σώματος και καθαρίζουν το σώμα και τον οργανισμό, καθορίζοντας τη γενικότερη υγεία μας. Η αποτοξίνωση ήπατος είναι μια συνήθεια που πρέπει να γίνεται συχνά, για βέλτιστη λειτουργία του οργανισμού και να αποκτήσουμε ευεξία. Επειδή οι σύγχρονες διατροφικές συνήθειες έχουν επιβαρυνθεί με πολλά λιπαρά και τροφές που περιέχουν επικίνδυνες για τον οργανισμό ουσίες. Είναι σημαντικό να κάνετε αποτοξίνωση και να «καθαρίζετε» τακτικά το σώμα για να αποκτήσουμε βέλτιστη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αν και ακούγεται μια δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία, πρέπει να αναφέρουμε πως δεν είναι και τόσο απαιτητική. Αφού μπορούμε εύκολα και απλά να αποβάλουμε τις τοξίνες, επιλέγοντας τις κατάλληλες τροφές που θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Λίστα με τροφές που βοηθούν στην αποτοξίνωση ήπατος

Αβοκάντο

Προστατεύει και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Ερευνητικές μελέτες κατάληξαν στο συμπέρασμα, πως αν καταναλώσουμε 2 – 3 αβοκάντο την εβδομάδα, διεγείρεται η λειτουργία αυτοκαθαρισμού στο συκώτι ενισχύοντας τη σωστή λειτουργία του.

τροφές-για-αποτοξίνωση-ήπατος

Σκόρδο

Είναι μία καταπληκτική τροφή – βότανο – που εκτός ότι καταπολεμά τις μολύνσεις και διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι κατάλληλη για αποτοξίνωση ήπατος. Περιέχει θρεπτικά συστατικά που ενεργοποιούν τα ένζυμα του ήπατος, τα οποία ευθύνονται για την εξάλειψη των τοξινών στο σώμα. Περιέχει επίσης σελήνιο και αλλισίνη (allicin), ουσίες που ενισχύουν σε σημαντικό βαθμό την υγεία μας.τροφές-για-αποτοξίνωση-ήπατος-1

Κουρκουμάς

Παίζει σημαντικό ρόλο στην εξάλειψη  καρκινογόνων ουσιών που εισέρχονται στο σώμα μέσω της τροφής και έτσι αποτοξινώνει το συκώτι συμβάλλοντας στην προστασία του. Ο κουρκουμας διεγείρει επίσης την αναγέννηση των κυττάρων του ήπατος.τροφές-για-αποτοξίνωση-ήπατος

Λεμόνι και Λάιμ

Πίνετε καθημερινά μετά το πρωινό ξύπνημα ένα ποτήρι χλιαρό νερό και προσθέσετε λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού ή λάιμ. Θα καταφέρετε τέλεια αποτοξίνωση ήπατος και θα βελτιώσετε σημαντικά την λειτουργία του. Ο συνδυασμός του νερού με λεμόνι, διεγείρει την παραγωγή των ενζύμων που βοηθούν στην αποβολή τοξινών από το σώμα.