Στη μαγειρική πάντα πρέπει να βάζουμε τη φαντασία μας για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό προσπαθήσαμε και εμείς να κάνουμε με τη συνταγή που ακολουθεί και πρόκειται για νόστιμο ζελέ, φτιαγμένο κάπως διαφορετικά και μάλιστα με αρκετή φαντασία.

Συνταγή για ζελέ μέσα σε ένα καρπούζι

Θα χρειαστείτε:

  • 1 Καρπούζι
  • 2 Φακελάκια για γλυκό σκόνη ζελέ
  • 2 Ζελατίνες ζαχαροπλαστικής
  • Ζάχαρη
  • Λίγη βότκα

Διαδικασία:

Για τη συνταγή θα χρειαστούμε μόνο το μισό καρπούζι, έτσι το κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε από μέσα αρκετή ψίχα, φροντίζοντας ωστόσο να αφήσουμε λίγη σάρκα από το καρπούζι. Για να το γεμίσουμε θα φτιάξουμε ζελέ με γεύση φράουλας ή αν βρείτε με γεύση καρπουζιού. Θα χρησιμοποιήσουμε τις συσκευασίες του ζελέ και θα προσθέσουμε επιπλέον 2 κομμάτια ζελατίνης για ζαχαροπλαστική. Με αυτό τον τρόπο, το γλυκό μέσα στο καρπούζι θα είναι «ακλόνητο» και δε θα αποκοπεί.

Ελάχιστη ποσότητα από το νερό θα την αντικαταστήσουμε με βότκα. Έτσι, σε 1 λίτρο θα έχουμε 700 ml νερό και περίπου 300 ml βότκα. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το ζελέ και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το μείγμα από το νερό μαζί με τη βότκα, και βάζουμε στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.

Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης και περιμένουμε να μουσκέψουν ελαφρώς. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε με το χέρι και πιέζουμε να στραγγίξουν. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε μέσα στο κατσαρολάκι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο καρπούζι, που αφαιρέσαμε τη σάρκα. Περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία και τοποθετούμε στο ψυγείο περίπου για 5 ώρες.

φτιάχνουμε-ζελέ-κάπως-διαφορετικά

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη τη διαδικασία:

Αυτό ήταν, Είμαστε πλέον έτοιμοι! Κόβετε το καρπούζι στη μέση και στη συνέχεια σε κομμάτια, σερβίρετε και εντυπωσιάστε τους πάντες με την ευφάνταστη  συνταγή.

Συνταγή για τρουφάκια ferrero raffaello