Η εφίδρωση είναι φυσιολογική διαδικασία που συμβαίνει στο σώμα, όταν είμαστε εκτεθειμένοι σε υψηλές θερμοκρασίες ή όταν πραγματοποιούμε έντονες σωματικές δραστηριότητες. Το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί επίσης να προκαλέσει έντονη εφίδρωση και είναι ένας μηχανισμός άμυνας του οργανισμού για να καταπολεμήσει μολύνσεις ή ιώσεις, που αυξάνουν τη θερμοκρασία σώματος και με αυτό τον τρόπο να σκοτώσει βακτήρια και ιούς.

Εμείς θα δούμε πως να σταματήσουμε την εφίδρωση που δημιουργείται από την πρώτη περίπτωση, δηλαδή τις υψηλές θερμοκρασίες και τη σωματική δραστηριότητα. Όπως αντιλαμβάνεστε, ο δεύτερος μηχανισμός για παραγωγή ιδρώτα στο σώμα, είναι χρήσιμος για βέλτιστη υγεία.

Μαγειρική σόδα

Βουτήξτε τα δάχτυλα των χεριών σε νερό και στη συνέχεια μέσα σε μπολ που έχετε προσθέσει μαγειρική σόδα. Εφαρμόστε στη μασχάλη, φροντίζοντας να απλώσετε σε όλη την περιοχή και αφήστε να στεγνώσει. Αμέσως μετά, αφαιρέστε με χαρτομάντιλο ή πετσέτα, τα υπολείμματα σκόνης που υπάρχουν στη μασχάλη.

Πιστεύουμε πως η μαγειρική σόδα υπάρχει σε κάθε σπίτι. Γιαυτό είναι εύκολη η τεχνική που προαναφέραμε και θα βοηθήσει να σταματήσουμε αποτελεσματικά την παραγωγή υπερβολικού ιδρώτα.

Καταπολεμήστε την εφίδρωση με Μαύρο Τσάι

Το μαύρο τσάι και γενικώς το φυτό του τσαγιού είναι πλούσιο σε ταννίνες και πρόκειται για ουσίες που έχουν φυσικές ιδιότητες ενάντια στην εφίδρωση. Έχουν την ιδιότητα να επιδρούν στους αδένες του σώματος, μειώνοντας την παραγωγή υπερβολικού ιδρώτα.

Φτιάξτε ένα απολαυστικό ρόφημα: Βάλτε μισό φλιτζάνι νερό σε ένα μπρίκι και προσθέστε μαύρο τσάι, περιμένετε μέχρι να βράσει. Μόλις είναι έτοιμο αδειάστε σε κούπα και πιείτε. Αφήστε τις ταννίνες να κάνουν τη «δουλεία» τους και να σταματήσουν την παραγωγή ιδρώτα από το σώμα.

Mηλόξυδο

Σε καθαρό πανί απλώστε μικρή ποσότητα μηλόξυδου και στη συνέχεια σκουπίστε με αυτό τις μασχάλες. Επαναλάβετε τη μέθοδο μια φορά την ημέρα και είναι αρκετή για να μειώσει την εφίδρωση. Το μηλόξυδο σκοτώνει τα βακτήρια και αυτό το κατατάσσει ως ένα από τα καλύτερα φυσικά αποσμητικά σώματος, που δρα και ως αντιβακτηριδιακό.

Λεμόνι για έντονη εφίδρωση

Το κιτρικό οξύ που περιέχεται στο λεμόνι, είναι ικανό να σκοτώσει τα βακτήρια. Όμως, έχει ένα μειονέκτημα, είναι ακατάλληλο τις ημέρες που υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα. Όταν χρησιμοποιείτε τη συγκεκριμένη μέθοδο, καλύτερα να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο, για αρκετά λεπτά μετά την εφαρμογή.

Κόψτε στη μέση ένα λεμόνι και τρίψτε με αυτό την περιοχή της μασχάλης. Αφήστε να δράσει για 15 – 20 λεπτά και αμέσως μετά ξεπλύνετε με άφθονο κρύο νερό. Τώρα, μπορείτε να χαρείτε την βόλτα σε ηλιόλουστα μέρη και να απολαύσετε τον ήλιο.