Ένα λαχανικό που υπάρχει σε αφθονία στη φύση είναι το λάχανο, οι περισσότεροι το χρησιμοποιούμε στη διατροφή μας και είναι διαθέσιμο σε διάφορες ποικιλίες χρωμάτων όπως, κόκκινο, μοβ και πράσινο. Χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον στη μεσογειακή κουζίνα, ακόμα και στη κινέζικη.

Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει το λάχανο

Περιέχει ελάχιστα κορεσμένα λιπαρά και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες A, C, K, B6, φυλλικό οξύ, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο. Για την ιστορία να αναφέρουμε, πως το μεγαλύτερο πιάτο που φτιάχτηκε και είχε ως κύριο συστατικό το λάχανο, έγινε στην πόλη πρίλεπ των Σκοπίων και ζύγιζε στο σύνολο του 544 κιλά, ενώ περιείχε 80.191 λαχανοντολμάδες.

Είναι γνωστό πως η κατανάλωση από χυμό λάχανο, βοηθά στην καλύτερη υγεία του πεπτικού συστήματος, προστατεύοντας από έλκος στομάχου. Αν κοιτάξει κανείς τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε μια δίαιτα με ελάχιστες θερμίδες, τότε θα διαπιστώσει πως το λάχανο βρίσκεται στη κορυφή της λίστας. Αρκεί μόνο να γνωρίζετε ότι έχει μόλις 15 θερμίδες και αμέσως θα καταλάβετε ότι είναι η ιδανική τροφή που θα βοηθήσει σημαντικά στην απώλεια βάρους.

Η συνταγή για το χυμό λάχανο

Θα χρειαστείτε:

  • 2 ξινόμηλα
  • 1 κομμάτι τζίντζερ
  • Κόκκινο λάχανο

Διαδικασία:
Βάλτε στον αποχυμωτή το ξινόμηλο το τζίντζερ και μια ποσότητα κόκκινου λάχανου, ώστε να συμπληρώσει τη χωρητικότητα του ποτηριού. Πίνετε από το ρόφημα καθημερινά, για να ωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει.

Οδηγίες:
Για να θεραπεύσετε παθήσεις του στομάχου, πρέπει να σας γίνει συνήθεια η κατανάλωση του συγκεκριμένου χυμού. Τα 3 συστατικά που χρησιμοποιήσαμε είναι αυτά που χρειάζονται για να θεραπεύσετε οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε με το πεπτικό σύστημα. Αν πάσχετε από οξύ πρόβλημα τότε κρίνεται απαραίτητο να πίνετε ένα ποτήρι κάθε πρωί. Αν έχετε χρόνια προβλήματα του πεπτικού συστήματος, πρέπει να ανεβάσετε την ποσότητα του χυμού, σε 500 γραμμάρια την ημέρα.

Τέλος, να θυμάστε πως το διάστημα κατανάλωσης του χυμού, είναι ανάλογο της διάρκειας που σας ταλαιπωρεί κάποια πάθηση. Έτσι, στις χρόνιες παθήσεις πού σας ταλαιπωρούν πάνω από 6 μήνες, υπολογίστε ότι χρειάζεται να καταναλώνετε για 1/10 του χρόνου. Αν η πάθηση σας ταλαιπωρεί περίπου 10 μήνες, τότε για να την καταπολεμήσετε πίνετε καθημερινά για 1 μήνα περίπου.