Αν έχετε πρόβλημα με τη στοματική υγιεινή και έχετε αποκτήσει πλάκα ή τερηδόνα, τότε τη λύση θα δώσει μια ουσία που είναι 100% φυσική και κατά πάσα πιθανότητα όλοι έχουμε στο σπίτι, μιλάμε φυσικά για το λάδι καρύδας.

Απομακρύνετε πλάκα και τερηδόνα με λάδι καρύδας

Βάλτε στο στόμα δύο κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας και φροντίστε να την απλώσετε κατά μήκος των δοντιών. Κρατήστε περίπου 5 λεπτά, ξεπλύνετε και φτύνετε, δεν το καταπίνετε. Μπορεί στην αρχή να αισθανθείτε κάπως άβολα, αλλά πιστέψτε με το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει και ως εκ τούτου αξίζει τον κόπο.

Χρησιμοποιώντας το με τη διαδικασία που προαναφέραμε, εκτός από την πλάκα και την τερηδόνα, θα είστε σε θέσει να καταπολεμήσετε την κακοσμία του στόματος, την ουλίτιδα και πολλές ακόμη παθήσεις της στοματικής κοιλότητας.

Ο σωστός τρόπος να βουρτσίσουμε τα δόντια.

Το έλαιο της καρύδας εξοντώνει τα βακτήρια που δημιουργούνται στα ούλα, αν και η θεωρία αυτή δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά. Παρόλα αυτά η επιστήμη έχει αποδείξει πως έχει τη δυνατότητα αυτή με βάση τα συστατικά που περιέχει. Σε μελέτη έχει αποδειχθεί πως απομακρύνει ουσιαστικά τα βακτήρια που δημιουργού την πλάκα στα δόντια.

Η χρήση του οδοντικού νήματος μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, αφού μειώνει την ποσότητα των βακτηριδίων στη στοματική κοιλότητα. Χρησιμοποιώντας λάδι καρύδας μπορούμε να επιτύχουμε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.