Όσοι πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, αισθάνονται αφόρητους πόνους κάθε φορά που ο καιρός αλλάζει και η θερμοκρασία πέφτει αισθητά. Όταν δημιουργούνται ψυχρές καιρικές συνθήκες με αρκετή υγρασία, επηρεάζονται όσοι πάσχουν από ρευματισμούς και αρθρίτιδα, και αισθάνονται πόνους στις αρθρώσεις. Ενδέχεται η κατάσταση αυτή να προκαλέσει σε κάποιους ακόμα και πονοκεφάλους.

Μια αποτελεσματική θεραπεία κατά της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, είναι οι κόκκινες καυτερές πιπεριές τσίλι. Περιέχουν καψαϊκίνη, μια ουσία που έχει εξαιρετικές ιδιότητες για να καταπραΰνει μυϊκούς πόνους και πόνους αρθρώσεων. Η καψαϊκίνη έχει αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες, για το λόγο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θεραπευτικούς σκοπούς. Αν και έχει αναλγητική δράση και ανακουφίζει από τους πόνους, δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε ανοιχτές πληγές.

Οι φαρμακευτικές εταιρίες διαπίστωσαν πως η καψαϊκίνη έχει ισχυρά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση μυϊκών πόνων και έχουν παρασκευάσει ήδη αλοιφές και έμπλαστρα, που βασίζονται στην ωφέλιμη ουσία που περιέχεται στις κόκκινες πιπεριές, ποικιλίας τσίλι. Το πρόβλημα ξεκινά απ’ τη στιγμή, που για να παραχθούν οι συγκεκριμένες κρέμες, χρειάζονται τεράστιες ποσότητες καψαϊκίνης. Ποσότητες που είναι δύσκολο να βρεθούν με φυσικό τρόπο μέσω της καυτερής πιπεριάς, καθώς τα αποθέματα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες στην παγκόσμια αγορά. Το αποτέλεσμα, είναι η παρασκευή τους να βασίζεται σε σύνθετα συστατικά που πλησιάζουν τις ιδιότητες της καψαϊκίνης. Αντί λοιπόν να δαπανάτε χρήματα για να αγοράσετε τέτοιες αλοιφές, σας συνιστούμε να φτιάξετε μόνοι σας την ιδανική αλοιφή με 100% φυσική καψαϊκίνη, και να έχετε μέγιστα αποτελέσματα κατά των μυϊκών πόνων και τις αρθρίτιδας.

Πως φτιάχνουμε αλοιφή για αρθρίτιδα και μυϊκούς πόνους

Υλικά:

  • 1 κομμάτι μελισσοκέρι περίπου 150 γραμμάρια
  • 5 κ.σ. ψιλοκομμένο και αρκετά καλά αλεσμένο τσίλι

Διαδικασία:

Βάλτε το μελισσοκέρι να λιώσει σε χαμηλή φωτιά και ψιλοκόψτε το τσίλι. Μπορείτε να το χτυπήστε στο γουδί, αλλιώς αλέστε με το μίξερ. Μόλις το κερί είναι έτοιμο και έχει λιώσει, βάλτε σε ένα μπολ και προσθέστε την πιπεριά. Όσο το μείγμα είναι ακόμη ζεστό, ανακατεύετε καλά τουλάχιστον για 1 λεπτό. Στη συνέχεια βάλτε το μείγμα σε βαζάκια και τοποθετήστε στο ψυγείο.

Οδηγίες:

Κάνετε απαλό μασάζ με την αλοιφή στην προβληματική περιοχή, και αφήστε την καψαϊκίνη να απαλύνει από μυϊκούς και πόνους αρθρώσεων.