Είμαστε σίγουροι πως τα κατάλληλα βότανα αν συνδυαστούν σωστά και χρησιμοποιηθούν για τις κατάλληλες θεραπείες, μπορούν να θεραπεύσουν σχεδόν τα πάντα. Τα βότανα που θα παρουσιάσουμε είναι κατάλληλα για την καταπολέμηση της αλλεργικής ρινίτιδας και πολλών ακόμη συμπτωμάτων εποχικών αλλεργιών όπως κνησμός, φτέρνισμα, καταρροή και βήχα.

Η αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να επηρεάσει τη μύτη, τα μάτια, το λαιμό και τα ιγμόρεια. Επίσης το 20% του πληθυσμού υποφέρει από συμπτώματα αλλεργίας.

Βότανα που καταπολεμούν εποχικές αλλεργίες και αλλεργική ρινίτιδα

Τζίντζερ

Πίνοντας ρόφημα με τζίντζερ και ακατέργαστο μέλι, θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της βλέννας και θα καταπραΰνει από συμφόρηση στο στήθος. Λειτουργεί επίσης ως φυσικό αντισταμινικό, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

Χαμομήλι

Το ρόφημα χαμομηλιού θα σας ανακουφίσει από τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας. Πίνοντας σε συνδυασμό με χυμό λεμονιού, θα αποτρέψει τα συμπτώματα της αλλεργίας.

Πράσινο τσάι

Είναι από τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες και μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ ταυτόχρονα θα μπλοκάρει την παραγωγή ισταμίνης.

Δυόσμος

Φτιάξτε τσάι με δυόσμο, καθώς είναι η καλύτερη επιλογή για την ανακούφιση της ρινικής συμφόρησης.

Σπιτικές συνταγές για την καταπολέμηση αλλεργιών

Γκρέιπφρουτ

Βράστε 1 φλιτζάνι νερό και προσθέστε το χυμό ενός γκρέιπφρουτ και ενός λεμονιού. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει, προσθέστε λίγο μέλι και πιείτε. Είναι μια σπιτική θεραπεία που ανακουφίζει προσωρινά από συμπτώματα αλλεργικής ρινίτιδας.

Ατμός

Οι υδρατμοί μπορεί να δώσουν σημαντικά αποτελέσματα κατά τις ρινικής συμφόρησης. Βάλτε ένα μπολ με νερό να βράσει και μόλις είναι έτοιμο αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε 2 -3 σταγόνες αιθέρια έλαια ευκαλύπτου. Πηγαίνετε πάνω από το μπολ και σκεπαστείτε με μια πετσέτα. Εισπνεύστε τον ατμό και θα καταπραΰνει από συμπτώματα δυσφορίας του αναπνευστικού.

Καλέντουλα

Απ’ τα πιο αποτελεσματικά βότανα που παρέχει η φύση, είναι το φυτό καλέντουλα. Φτιάξτε αποτελεσματική θεραπεία, χρησιμοποιώντας λάδι καλέντουλας και νερό. Αναμειγνύετε τα υλικά μαζί και πλύνετε με το μείγμα την περιοχή των ματιών. Το υγρό που φτιάξαμε θα απομακρύνει τη φαγούρα από τα μάτια.