Φτιάξτε το δικό σας μοναδικό κεφίρ με γάλα καρύδας και κανέλα, για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την πρόληψη του καρκίνου. Το κεφίρ με γάλα καρύδας περιέχει τεράστιες ποσότητες σε μέταλλα, βιταμίνες και ηλεκτρολύτες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, Β6, Ε και Κ, β-καροτίνη, θειαμίνη κλπ. Ίσως στην πραγματικότητα να είναι καλύτερο από το κεφίρ με γάλα, διότι δεν περιέχει ουσίες του γάλακτος όπως η λακτόζη, που επιβαρύνουν τον οργανισμό. Μπορεί να θεωρηθεί ως το καλύτερο προβιοτικό ρόφημα, καθώς έχει τεράστια θετική επίδραση στο πεπτικό σύστημα.

Τα οφέλη απ’ το κεφίρ με γάλα καρύδας και κανέλα

Είναι κατάλληλο για:

  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
  • Ενίσχυση του πεπτικού συστήματος
  • Ενυδάτωση
  • Καθαρή επιδερμίδα
  • Βελτίωση της όρασης
  • Καθαρισμός του ενδοκρινικού συστήματος
  • Τόνωση και ενέργεια
  • Πρόληψη του καρκίνου

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να φτιάξετε το ρόφημα:

  1. Χρησιμοποιώντας τους κόκκους για να προκαλέσετε τη ζύμωση.
  2. Χρησιμοποιώντας προηγούμενο, ήδη υπάρχων κεφίρ.
  3. Καλλιεργώντας μόνοι μας τον μύκητα.

Εμείς θα επιλέξουμε τον πρώτο τρόπο ο οποίος είναι και πιο εύκολος.

Θα χρειαστείτε:

  • 1,5 λίτρο φρέσκο γάλα καρύδας
  • 5 κ.σ. σπόρους κεφίρ
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Διαδικασία:

Πάρτε ένα γυάλινο βάζο περίπου 1,5 λίτρο και βάλτε μέσα το γάλα καρύδας και προσθέσετε τους σπόρους, μαζί με το ξυλάκι κανέλας. Κλείστε το βάζο με καπάκι και σκεπάστε  με ένα πανί ή μια πετσέτα. Αφήστε για 48 ώρες (μην το αφήσετε για μεγαλύτερο διάστημα, διότι μπορεί να εκραγεί το βάζο). Μόλις υποστεί τη ζύμωση, το γάλα καρύδας θα αραιώσει και θα γίνει πιο θολό, ενώ οι κόκκοι θα ανέβουν στην επιφάνεια του βάζου. Αφαιρέστε τους σπόρους και διατηρήστε τους σε νερό μέσα στο ψυγείο (οι ίδιοι σπόροι μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουμε νέα παρτίδα). Απολαύστε το κεφίρ με γάλα καρύδας και κανέλα και επωφεληθείτε από τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει στον οργανισμό.

Να θυμάστε: Τα μεταλλικά σκεύη που έρχονται σε επαφή με το κεφίρ, πρέπει απαραιτήτως να είναι ανοξείδωτα (ακόμα και τα κουτάλια, σουρωτήρι κλπ). Αλλιώς χρησιμοποιήστε πλαστικά ή γυάλινα σκεύη.