Το «χρυσό γάλα» είναι θαυμάσιο ποτό με εξαιρετικά οφέλη. Ο κουρκουμάς που είναι το κύριο συστατικό αυτού του ροφήματος, θα δώσει τα πλούσια θρεπτικά συστατικά, που παρέχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό. Περιέχει μια εξαιρετική ουσία που ανήκει στις πολυφαινόλες, η οποία μπορεί να «υπερηφανεύεται» ότι εμπεριέχει αρκετές φαρμακευτικές ιδιότητες όπως αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις ακόμα και αντικαρκινικές.

Οι βασικές θεραπευτικές ιδιότητες του κουρκουμά

  • Αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτικές, αντισηπτικές και αναλγητικές ιδιότητες.
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Προλαμβάνει τον καρκίνο.
  • Βοηθά στη διατήρηση των σωστών επιπέδων της καλής χοληστερίνης.
  • Βελτιώνει την πέψη.
  • Αποτοξινώνει το συκώτι.
  • Ρυθμίζει το μεταβολισμό και το σωματικό βάρος.
  • Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.
  • Βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου.
  • Είναι αποτελεσματικό ενάντια των νευρολογικών διαταραχών.
  • Ρυθμίζει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων.

Με λίγα λόγια ο κουρκουμάς είναι ένας πραγματικός δυναμίτης υγείας.

Σύμφωνα με μελέτες, το 90% των θρεπτικών στοιχείων που περιέχει, δεν απορροφάται όταν λαμβάνεται από το στόμα. Ωστόσο αν προσθέσουμε μαύρο πιπέρι, αυτή η αναλογία αλλάζει άρδην, καθώς αυξάνει την απορρόφηση κατά χίλιες φορές. Αυτό οφείλετε στην κύρια ουσία που περιέχεται στο πιπέρι και ονομάζεται πιπερίνη.

Για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ακολουθεί μια εξαιρετική συνταγή που την ονομάσαμε «Χρυσό Γάλα».

κουρκουμάς-το-χρυσό-γάλα

Πρώτο Βήμα – Φτιάχνουμε την πάστα

Υλικά:

  • 1/4 Φλιτζανιού σκόνη κουρκουμά
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 Κούπα αποσταγμένο νερό

Διαδικασία:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό τηγάνι και τοποθετούμε να βράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μετατραπεί σε ένα παχύρρευστο μείγμα. Αφαιρούμε από την εστία και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να κρυώσει. Αμέσως μετά τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο και το βάζουμε στο ψυγείο.

Δεύτερο Βήμα – Παρασκευάζουμε το «Χρυσό γάλα»

  • 1 Φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ από την πάστα κουρκουμά
  • Μέλι

Διαδικασία:

Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις ζεσταθεί αρκετά και πριν αρχίσει να βράζει, το αφαιρούμε από τη φωτιά. Τέλος, προσθέτουμε το μέλι.

Σερβίρετε το ρόφημα κουρκουμά, μόλις κρυώσει. Αν επιθυμείτε μπορείτε να βάλετε κανέλα και φρούτα για περισσότερη γεύση. Πίνετε τακτικά το ρόφημα και ο κουρκουμάς θα σας γεμίσει υγεία.