Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τη συμβαίνει στο σώμα μας μετά την κατανάλωση του γνωστού και πολύ δημοφιλούς αναψυκτικού; Ε λοιπόν, έχουμε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Διαβάστε στη συνέχεια του άρθρου τι συμβαίνει στο σώμα μας, μέσα σε μία ώρα από την κατανάλωση του γνωστού αναψυκτικού coca cola, όπως την παρουσιάζει το votanonkipos.gr. Μετά από αυτό ίσως το ξανασκεφτείτε αν πρέπει να ξανακάνετε κατάχρηση του γνωστού αναψυκτικού.

Επιπτώσεις στον οργανισμό από την κατανάλωση σε ένα μόνο κουτάκι coca cola

Μετά από 10 λεπτά

10 κουταλιές ζάχαρης εισέρχονται στο οργανισμό μας. Αυτό ισοδυναμεί με τη διπλάσια ποσότητα της συνιστώμενης ημερήσιας κατανάλωσης σε ζάχαρη ανά άτομο.

Μετά από 20 λεπτά

Η αρτηριακή πίεση αρχίζει να αυξάνεται. Γεγονός που σημαίνει πως τα επίπεδα της ινσουλίνης έχουν αρχίσει να αυξάνονται επίσης. Το συκώτι αρχίζει να αντιδρά για να μπορέσει να μετατρέψει τη ζάχαρη σε λίπος.

Μετά από 40 λεπτά

Η απορρόφηση της καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες των ματιών αρχίζουν να διαστέλλονται και οι αρτηριακή πίεση συνεχίζει να αυξάνεται, ενώ το συκώτι ρίχνει ζάχαρη στο αίμα ως άμυνα για την υψηλή αρτηριακή πίεση. Οι υποδοχείς της αδενοσίνης που βρίσκονται στον εγκέφαλο φράζουν, δημιουργώντας μας με αυτό τον τρόπο αϋπνία.

Μετά από 45 λεπτά

Αφού περάσουν 45 λεπτά από την κατανάλωση της coca cola, ο οργανισμός αρχίζει να αυξάνει την παραγωγή της ντοπαμίνης. Με αποτέλεσμα να διεγείρονται οι ορμόνες που είναι υπεύθυνες για τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου και παράγουν τις ορμόνες που βελτιώνουν τη διάθεση και ευθύνονται για τη δημιουργία αίσθησης της χαράς. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι κατά των ίδιο τρόπο λειτουργεί και η ηρωίνη.

Μετά από 60 λεπτά

Αφού περάσει μια ώρα από την στιγμή που ήπιατε coca cola, ο μεταβολισμός αρχίζει και γίνεται πιο αργός. Αυτό προκαλείται από την τεράστια ποσότητα ζάχαρης και των συναφών τεχνιτών γλυκαντικών ουσιών που περιέχονται στο αναψυκτικό. Θα έχετε πιο συχνή ανάγκη για ούρηση και τέλος, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αφομοίωσης από τον οργανισμό, το σώμα θα είναι αφυδατωμένο.

Η συχνή και υπερβολική κατανάλωση coca cola, όπως και άλλων ποτών και ροφημάτων που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη και σίγουρα στην παχυσαρκία.