Τα κρουτόν είναι εκείνα τα μικρά τετράγωνα, και τραγανά ψωμάκια, που μπαίνουν συνήθως στις σαλάτες και δίνουν περισσότερη νοστιμιά. Είμαστε όμως σίγουροι πως αυτό ήδη το γνωρίζετε. Εκείνο που ίσως δε ξέρετε, είναι πως μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας, με άριστα γευστικά αποτελέσματα.

Πολλοί αγοράζουν έτοιμα συσκευασμένα κρουτόν, μάλλον διότι δε γνωρίζουν πως να τα φτιάξουν μόνοι τους. Ήρθε ο καιρός να δείτε μια συνταγή που απαιτεί ελάχιστα υλικά και λίγα μόνο λεπτά, για να τα παρασκευάσετε στο σπίτι.

Συνταγή για τα πιο νόστιμα κρουτόν

Είναι αρκετά εύκολη συνταγή που μπορεί να φτιάξει και ο πλέον αρχάριος της κουζίνας.

Θα χρειαστείτε:

  • 3 – 4 φέτες τραγανό ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο)
  • Βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • Μια σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά, όπως μαϊντανό ή θυμάρι (προαιρετικά)

Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, για να φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία (θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά), ακριβώς όσα χρειάζονται για να παρασκευάσουμε τα κρουτόν πριν τα βάλουμε για ψήσιμο. Ψιλοκόβουμε σε μικρούς κύβους το μπαγιάτικο ψωμί που περίσσεψε από προχθές και στη συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία, ένα κομμάτι βούτυρο ή λίγο λάδι και αφήνουμε να λιώσει ή να ζεσταθεί ελαφρώς (αν βάλαμε λάδι). Μόλις είμαστε έτοιμοι, προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε μέσα τους κύβους του ψωμιού και ανακατεύουμε συνεχόμενα μέχρι να ζεσταθούν. Απομένει να σβήσουμε τη φωτιά και να προσθέσουμε λίγο αλάτι και πιπέρι επιπλέον.

Μεταφέρουμε τα κρουτόν σε ταψί, τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο και αφήνουμε περίπου 10 λεπτά να ψηθούν. Θα ξέρουμε πως είναι έτοιμα, μόλις αρχίσουν να ροδίζουν. Λίγο πριν τα βγάλουμε προσθέτουμε μυρωδικά για να δώσουμε περισσότερη γεύση και νοστιμιά.

Ετοιμάσαμε εύκολα και απλά τα πιο νόστιμα κρουτόν για να φτιάξουμε τις πιο γευστικές σαλάτες. Ταιριάζουν ιδανικά στη σαλάτα του καίσαρα, τη σαλάτα του σεφ, και μπορείτε επίσης να προσθέσετε οπουδήποτε αλλού επιθυμείτε. Η γεύση τους θα αναδείξει τις συνταγές σας ακόμα περισσότερο. Την επόμενη φορά που θα περισσέψει ψωμί, μην το πετάξετε, φτιάξετε τα πιο νόστιμα κρουτόν και απολαύστε πεντανόστιμες σαλάτες.