Η ουρολοίμωξη και γενικώς οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, έχουν ως κύριο σύμπτωμα, τον πόνου που βιώνει ο ασθενείς κατά την ούρηση. Η πάθηση προκαλεί πυρετό και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Η φύση μας παρέχει θεραπευτικά βότανα που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της νόσου όταν βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Εμείς σας δίνουμε το ρόφημα με τα καλύτερα φυσικά αντιβιοτικά, που απαλύνουν τον πόνο και βοηθούν στη θεραπεία της.

Φυσικό «φάρμακο» κατά των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος

Θα χρειαστείτε:

 • 250 γρ. Ρίζα μαϊντανού (Πετροσέλινο)
 • 250 γρ. ξύσμα λεμονιού
 • 250 γρ. Μέλι
 • 200 ml Ελαιόλαδο

Διαδικασία:

 • Σε τρίφτη, τρίβουμε το πετροσέλινο και το ξύσμα λεμονιού και τα προσθέτουμε στο μπλέντερ προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά.
 • Ανακατεύουμε καλά τα υλικά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
 • Το μείγμα μας είναι έτοιμο, φυλάξτε και διατηρήστε το στο ψυγείο.

Καταναλώνοντας 1 μόνο κουταλιά καθημερινά θα σας βοηθήσει ενάντια στις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Επιπλέον συμβουλές για την αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης

 1. Πίνετε άφθονο νερό σε καθημερινή  βάση: Το νερό είναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση ενός υγιούς ουροποιητικού συστήματος, καθώς βοηθά στην αποβολή των βακτηριδίων, γιαυτό θα πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα καθημερινά ή 8 ποτήρια.
 2. Πίνετε τσάι μαϊντανού: Ο μαϊντανός λειτουργεί ως διουρητικό και σίγουρα θα σας βοηθήσει. Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο ή φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και προσθέστε στο σε ζεστό νερό.
 3. Αγγούρι: Τα αγγούρια είναι πλούσια σε νερό και είναι το ιδανικό λαχανικό για τον καθαρισμό της κύστης.
 4. Χυμός μούρων:  Τα μούρα είναι ιδανικά για τη θεραπεία των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, ο χυμός τους βοηθά στην καταπολέμηση του βακτηριδίου E.Coli. Πίνετε 2 φλιτζάνια από το χυμό τους καθημερινά.
 5. Πρόσθετες συμβουλές: Αποφεύγετε την κατανάλωση σοκολάτας, καφεΐνης και εσπεριδοειδών, γιατί μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης, ενώ τα εσπεριδοειδή μπορούν να κάνουν πιο επώδυνη την ούρηση.