Ο καθαρισμός προσώπου είναι απαραίτητος για κάθε τύπο δέρματος και μπορεί να γίνει με αγνά φυσικά υλικά που προέρχονται από την ελληνική γη και υπάρχουν διαθέσιμα σε κάθε σπίτι.

Ήρθε η ώρα να μάθουμε τις σημαντικές ιδιότητες του ελαιολάδου στην περιποίηση της επιδερμίδας. Τα έλαια του καρπού της ελιάς, είναι γνωστό πως δίνουν νοστιμιά και γεύση στα φαγητά μας. Αυτό που οι περισσότεροι δε γνωρίζουν, είναι η συμβολή του, στη περιποίηση της εξωτερικής μας εμφάνισης και τον καθαρισμό προσώπου.

Πριν δούμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ελαιόλαδο στην υπηρεσία της ομορφιάς, ας δούμε επιγραμματικά τα σημαντικότερα οφέλη που έχει στην υγεία και το κατατάσσουν σε μια τροφή που δεν πρέπει να λείπει από κανένα διαιτολόγιο. Πρόκειται για μια ισχυρή αντικαρκινική τροφή, που ρυθμίζει την υψηλή αρτηριακή πίεση, ενισχύει την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και συμβάλλει στην καταπολέμηση του διαβήτη. Όμως τα οφέλη δε σταματούν εδώ, αφού πλέον με τη βοήθεια του ελαιολάδου ο καθαρισμός προσώπου γίνεται παιχνιδάκι.

Αποκτήστε απαλό και λαμπερό δέρμα, φτιάχνοντας τη δική σας σπιτική κρέμα ομορφιάς που θα χαρίσει λεία επιδερμίδα, χάρις στα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στο ελαιόλαδο. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, λιπαρά οξέα και θρεπτικές ουσίες που ενυδατώνουν και τρέφουν σε βάθος την επιδερμίδα. Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και αυτός είναι ο λόγος για να αρχίσετε μια ώρα νωρίτερα τη θεραπεία καθαρισμού.

Καθαρισμός προσώπου με ελαιόλαδο

Η καλύτερη επιλογή είναι να εφαρμόσετε κατά τις βραδινές ώρες, πριν τον ύπνο. Το ελαιόλαδο είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας, καθώς προστατεύει, αναδομεί και ενυδατώνει το δέρμα. Περιέχει λιπαρά οξέα απαραίτητα για την υγεία των κυττάρων, και αποτρέπουν την ξηρότητα, αποκαθιστώντας τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας.

Οδηγίες

  • Βάλτε στις παλάμες ελάχιστη ποσότητα ελαιολάδου και τρίψτε τα χέρια για να θερμάνετε τα έλαια.
  • Εφαρμόστε στο πρόσωπο κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Το ελαιόλαδο θα απομακρύνει τη βρωμιά που έχει συσσωρευθεί στην επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δε χρειάζεται να πλύνετε από πριν το πρόσωπο σας, αφού το ελαιόλαδο θα αφαιρέσει κάθε ίχνος βρωμιάς ή μακιγιάζ, που τυχόν έχει απομείνει στο δέρμα.
  • Κάνετε απαλό μασάζ για αρκετή ώρα και επικεντρωθείτε περισσότερο στις προβληματικές περιοχές.
  • Αφού τελειώσετε το μασάζ, αφήνετε να απορροφηθεί από το δέρμα για να εκχωρήσει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.
  • Στη συνέχεια βουτήξτε  μια καθαρή πετσέτα σε ζεστό νερό και καλύψτε το πρόσωπο για να καθαρίσετε την περιοχή. Το ζεστό νερό θα ανοίξει τους πόρους και θα αφαιρέσει το ελαιόλαδο, με αποτέλεσμα να γίνει καλύτερος καθαρισμός προσώπου.
  • Κρατήστε την πετσέτα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του ζεστού νερού και αμέσως μετά σκουπίστε απαλά και ταμποναριστά.
  • Ξεπλύνετε την πετσέτα σε ζεστό νερό και τοποθετήστε ξανά στο πρόσωπο. Επαναλάβετε τη διαδικασία 2 – 3 φορές, φροντίζοντας να μην τρίψετε δυνατά, διότι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς.

Ο καθαρισμός προσώπου με ελαιόλαδο πρέπει να γίνεται τακτικά, όμως, όχι υπερβολικά συχνά. Θα χρειαστεί να επαναλάβετε αρκετές φορές τη διαδικασία, πριν δείτε τα πρώτα αποτελέσματα. Γιαυτό δεν πρέπει να τα παρατήσετε νωρίς, διότι τα αποτελέσματα θα έρθουν μετά από αρκετές εφαρμογές της θεραπείας. Όταν κάνουν την εμφάνιση τους, θα έχετε αποκτήσει απαλό, λείο και όμορφο δέρμα που θα είναι εμφανές σε όλους.