Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να απαλλαγείτε πιο εύκολα από τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο αίμα, να καθαρίσετε τον οργανισμό από την υπερβολική συσσώρευση χοληστερόλης και να αυξήσετε την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων.  Οι δυο πιο γνωστοί, είναι η κατάλληλη διατροφή που αυξάνει την καλή χοληστερόλη και ο δεύτερος τρόπος είναι η χορήγηση φαρμάκων.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως ο καθαρισμός των αιμοφόρων αγγείων με τη βοήθεια φαρμάκων, έρχεται με μια μεγάλη λίστα προειδοποιήσεων. Γιαυτό, παράλληλα με τη φαρμακευτική αγωγή, δοκιμάσετε να τη μειώσετε μέσω της σωστής διατροφής.

Υπάρχει ένα ρόφημα που συμβάλλει στον καθαρισμό των αρτηριών από τη χοληστερόλη. Πρόκειται για μια εύκολη και απλή διαδικασία, που αν ακολουθήσετε πιστά τις κατευθυντήριες γραμμές θα παρέχει μόνο οφέλη, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Το σκόρδο και το λεμόνι, θεωρούνται δυο εξαιρετικές τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στο καθαρισμό των αιμοφόρων αγγείων. Είναι κατάλληλες για να μειώσουν τη χοληστερίνη και συμβάλλουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων όπως η αθηροσκλήρωση.

Το βάμμα από λεμόνι και σκόρδο, χρησιμοποιείται στη ρώσικη παραδοσιακή ιατρική, για να εμποδίσει το σχηματισμό καρκινικών κυττάρων. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί και από επιστημονικές έρευνες. Είναι επίσης επιβεβαιωμένο πως το σκόρδο περιέχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών, που συμβάλλουν στην αναγέννηση και αναζωογόνηση των κυττάρων.

Καθαρίστε τις αρτηρίες από την υψηλή χοληστερόλη

Προετοιμάζοντας τη θεραπεία για τον καθαρισμό των αιμοφόρων αγγείων.

Θα χρειαστείτε:

  • 4 Σκελίδες σκόρδο
  • 4 Ολόκληρα λεμόνια
  • 200 – 300 ml μηλόξιδο
  • 2 1/2 Λίτρα βραστό νερό

Διαδικασία:

Για να αφαιρέσετε πλήρως τα ίχνη των φυτοφαρμάκων από τα λεμόνια, ρίξτε 2 λίτρα νερό σε ένα μπολ και ανακατέψτε με 200 – 300 ml μηλόξιδο. Προσθέστε τα λεμόνια και αφήστε για 20 λεπτά να απολυμανθούν. Στη συνέχεια χύστε το υγρό και πλύνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό.

Καθαρίστε τις σκελίδες του σκόρδου και κόψτε σε φέτες το λεμόνι. Προτιμήστε να τα αλέσετε στο γουδί ή εναλλακτικά χτυπήστε σε ένα μίξερ. Μόλις είστε έτοιμοι, προσθέστε σε ένα γυάλινο βάζο τα πολτοποιημένα συστατικά και 2,5 λίτρα βραστό νερό. Κλειστέ αεροστεγώς με καπάκι και βάλτε στο ψυγείο για 3 ημέρες. Έπειτα, σουρώστε καλά το μείγμα και φυλάξτε σε καθαρό βάζο μέσα στο ψυγείο .

Οδηγίες:

Η μέγιστη δόση που πρέπει να καταναλώσετε είναι 50 ml, 3 φορές την ημέρες για περίοδο 40 ημερών. Ακολουθήστε τη θεραπεία μια φορά το χρόνο και θα έχετε σημαντικά αποτελέσματα. Όμως, πρέπει να ξεκινήσετε με 1-2 κουταλιές σε κάθε δόση και να την αυξήσετε σταδιακά, μέχρι να φτάσετε τη μέγιστη συνιστώμενη δοσολογία.