Η σπιτική συνταγή για γάλα φουντουκιού είναι εύκολη, ανέξοδη και υγιεινή επιλογή. Το φυτικό γάλα δεν περιέχει λακτόζη, έχει ευχάριστη γεύση και είναι εναλλακτική επιλογή του αγελαδινού γάλακτος, ενώ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο πρωινό, ή τον καφέ σας. Φτιάξτε το μόνοι σας στο σπίτι, με την εύκολη διαδικασία που ακολουθεί.

Πριν προχωρήσουμε στη συνταγή, ας δούμε μερικές συμβουλές που ανακάλυψε το votanonkipos.gr για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

  • Τα φουντούκια δεν πρέπει να είναι μπαγιάτικα. Για να βεβαιωθείτε, δοκιμάστε πριν τα χρησιμοποιήσετε, αφού όπως είναι φυσικό θα επηρεάσει το γευστικό αποτέλεσμα.
  • Είναι απαραίτητο να τα ξεφλουδίσετε πριν τα πολτοποιήσετε. Όση λιγότερη φλούδα έχουν, τόσο πιο λευκό θα είναι το γάλα.

Συνταγή για γάλα φουντουκιού

Θα χρειαστείτε:

  • 100 γραμμάρια φουντούκια
  • 500 ml νερό
  • Ζάχαρη ή στέβια (προαιρετικό)

Διαδικασία:

  1. Γεμίζουμε με νερό, μια μεγάλη κατσαρόλα ή μπολ και προσθέτουμε μέσα τα φουντούκια, αφήνοντας να μουλιάσουν όλο το βράδυ.
  2. Το επόμενο πρωί, αδειάζουμε, σουρώνουμε και ξεπλένουμε τα φουντούκια, ενώ στη συνέχεια τα τοποθετήστε σε μπλέντερ. Αν αποφασίσατε να χρησιμοποιήσετε γλυκαντικό (ζάχαρη, στέβια ή μέλι), ήρθε η ώρα να το προσθέσετε στο μπλέντερ.
  3. Συμπληρώνουμε με 500 ml νερό και ανακατεύουμε καλά, μέχρι τα φουντούκια να πολτοποιηθούν πλήρως.
  4. Χρησιμοποιούμε ένα σουρωτήρι και τοποθετούμε επάνω του τουλπάνι (γάζα), για να σουρώσουμε καλά το υγρό και να μην περιέχει κομμάτια από ξηρούς καρπούς. Τοποθετούμε το σουρωτήρι με το τουλπάνι, πάνω σε ένα καθαρό βάζο ή μπολ και αδειάζουμε το υγρό.
  5. Απομένει να τραβήξουμε το τουλπάνι από τα άκρα προς τα επάνω, και πιέζοντας ελαφρώς να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό.

Είμαστε πλέον έτοιμοι για να σερβίρουμε! Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στον καφέ ή το τσάι, ακόμα και να το πιείτε σκέτο ως υποκατάστατο του γάλακτος. Το υπόλοιπο μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο μέχρι 5 ημέρες. Επειδή το γάλα φουντουκιού, με την πάροδο του χρόνου ενδέχεται να «καθίσει», χρειάζεται να ανακατεύουμε ελαφρώς πριν από κάθε χρήση. Μην πετάξετε την πάστα φουντουκιού που περίσσεψε, αφού μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε συνταγές για γλυκά.

Η συνταγή σερβίρει: 2 ποτήρια