Γνωρίζετε πως ορισμένες αλλαγές στη διατροφή, μπορεί να βοηθήσουν στον καθαρισμό των πνευμόνων; Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι θα καθαρίσουν πλήρως, αλλά σίγουρα θα συμβάλλουν να απαλλαγούμε από συσσωρευμένες τοξίνες και ειδικά όσοι είναι φανατικοί καπνιστές.

Αν δεν είστε έτοιμοι να κόψετε το κάπνισμα, προσπαθήστε να καθαρίσετε τους πνεύμονες για να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης παθήσεων που προκαλούνται από τις βλαβερές ουσίες που περιέχει ο καπνός. Σε αυτή την προσπάθεια θα συμβάλλουν ορισμένες τροφές, και όπως θα δούμε στη συνέχεια, μπορούν να αποβάλλουν ως ένα ποσοστό την πίσσα από τους πνεύμονες. Με αυτό τον τρόπο, θα βάλουμε ένα λιθαράκι για να μειώσουμε τους κινδύνους εμφάνισης λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Τροφές που βοηθούν στον καθαρισμό των πνευμόνων

Καλαμπόκι

Περιέχει β-κρυπτοξανθίνη και είναι μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία που μπορεί να προστατέψει τους πνεύμονες από την εμφάνιση καρκίνου.

συμβουλές-για-καπνιστές-τρόφιμα

Όμως τα περισσότερα καλαμπόκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι γενετικά μεταλλαγμένα, γιαυτό πριν τα καταναλώσετε βεβαιωθείτε πως είναι βιολογικής καλλιέργειας.

Σελήνιο

Μία ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία με πλούσια αντικαρκινική δράση, που πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

Εξαιρετική πηγή σεληνίου:

  • Φιστίκια
  • Ηλιόσπορος
  • Συκώτι
  • Ψάρια
  • Θαλασσινά και οστρακοειδή

Σκόρδο και κρεμμύδι

Το σκόρδο αποτελεί μια υπερτροφή και ένα ακόμη μέσο για να καθαρίσουμε τους πνεύμονες. Το κρεμμύδι συγκαταλέγεται και αυτό στα λαχανικά που βοηθούν τον καθαρισμό των πνευμόνων και την καταπολέμηση του καρκίνου. 2 λαχανικά που σίγουρα πρέπει να καταναλώνουν τακτικά οι καπνιστές (και όχι μόνο).

συμβουλές-για-καπνιστές-τρόφιμα

Τόσο το κρεμμύδι όσο και το σκόρδο, μπορούν να αποτρέψουν ασθένειες όπως καρκίνο και λοιμώξεις των πνευμόνων.

Τζίντζερ (Ginger)

Συμβάλει στην αποτροπή πολλών ασθενειών και σίγουρα θα βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις συσσωρευμένες τοξίνες στους πνεύμονες. Μπορείτε να πιείτε ρόφημα τζίντζερ το οποίο θα διευκολύνει την αναπνοή ή να προσθέσετε μικρή ποσότητα στα γεύματα, ως μπαχαρικό.

Πορτοκάλι

Περιέχουν επίσης την ουσία κρυπτοξανθίνη και συμβάλλουν στην πρόληψη καρκίνου του πνεύμονα.

Τσουκνίδα

Λόγω τον παιδικών μας χρόνων, ενδέχεται να έχουμε αποκτήσει  κακή εντύπωση για την τσουκνίδα και την ενοχλητική φαγούρα που δημιουργείται, όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για χρήσιμο βότανο, που μπορεί να απολυμάνει και να καθαρίσει τους πνεύμονες, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο, στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Το ρόφημα τσουκνίδας χρησιμοποιείτε παραδοσιακά, για να ξεπλύνουμε το στόμα και τον φάρυγγα.