Φτιάξτε σπιτική οδοντόκρεμα για παιδιά με 100% φυσικά υλικά και χωρίς προσθήκη χημικών ουσιών. Όλοι γνωρίζουμε ότι για να παρασκευαστούν οι οδοντόκρεμες του εμπορίου, χρησιμοποιούνται αρκετές χημικές ουσίες. Ακόμη και στις παιδικές οδοντόκρεμες περιέχονται οι ίδιες βλαβερές ουσίες που σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες για την υγεία.

Πλέον δε χρειάζεται να ξοδεύεται χρήματα για την οδοντόκρεμα των παιδιών σας, αφού μπορείτε να τη φτιάξετε μόνοι σας και θα είστε σίγουροι πως αποτελείται από φυσικά υλικά και είναι απόλυτα υγιεινή για τη στοματική κοιλότητα των παιδιών. Έχει υπέροχη γλυκιά γεύση, που θα κάνει τα παιδιά να τη λατρέψουν.

Στη συνέχεια θα δούμε έναν απλό και εύκολο τρόπο για να φτιάξετε σπιτική οδοντόκρεμα για παιδιά. Αποτελείται αποκλειστικά με φυσικά υλικά, χωρίς προσθήκη χημικών ουσιών που μπορεί να αποδειχθούν επιβλαβή για την υγεία.

φτιάχνουμε-σπιτική-οδοντόκρεμα-για

Για να φτιάξουμε σπιτική οδοντόκρεμα

  • 50ml λάδι καρύδας (σε στέρεα μορφή)
  • 1 κ.σ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.σ. πηλό μπεντονίτη
  • 1/4 κ.σ. εκχύλισμα στέβιας (σε υγρή μορφή)
  • 6 σταγόνες αιθέρια έλαια πορτοκαλιού, λεμονιού ή μέντας.

Διαδικασία:

Σε πλαστικό μπολ ανακατεύουμε τον άργιλο μαζί με τη μαγειρική σόδα και το λάδι καρύδας. Επειδή ο άργιλος αντιδρά στα μεταλλικά σκεύη, χρησιμοποιείστε μια πλαστική ή ξύλινη κουτάλα για το ανακάτεμα. Απομένει να προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Όταν το μείγμα γίνει μια παχύρρευστη πάστα, σημαίνει πως η οδοντόκρεμα είναι έτοιμη. Αποθηκεύστε σε βάζο και πλύνετε τα δόντια των παιδιών καθημερινά.