Αντί να ξοδεύετε ένα σωρό λεφτά σε σαπούνια και απορρυπαντικά πλυντηρίου, φτιάξτε σπιτικό υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων, εύκολα και απλά και μάλιστα με πολύ καλά αποτελέσματα στην απομάκρυνση των λεκέδων. Φτιάξετε το δικό σας υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου, που θα καθαρίσει σε βάθος τα άπλυτα ρούχα, ενώ ταυτόχρονα θα βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα.

Το DIY σπιτικό υγρό σαπούνι είναι αρκετά συμπυκνωμένο, το οποίο σημαίνει, πως χρησιμοποιώντας μικρή ποσότητα κάθε φορά, θα έχετε τέλεια αποτέλεσμα και πεντακάθαρα ρούχα.

Φτιάχνουμε σπιτικό υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου

Θα χρειαστείτε:

  • 250 γραμμάρια σόδα πλυντηρίου, γνωστή και ως σόδα πλύσεως
  • 250 γραμμάρια βόρακα.
  • 250 γραμμάρια υγρό σαπούνι Καστίλλης
  • 4 λίτρα νερό
  • 15 σταγόνες από αιθέριο έλαιο της επιλογής σας

Διαδικασία:

Βάλτε 1,5 λίτρο νερό σε μία κατσαρόλα και τοποθετήστε στη φωτιά να πάρει βράση. Μόλις το νερό είναι έτοιμο και αρχίζει να κοχλάζει, αφαιρέστε και προσθέστε τη σόδα πλύσεως και το βόρακα. Ανακατεύετε καλά, μέχρι να διαλυθούν πλήρως τα υλικά.

Σε μικρή λεκάνη βάζετε το υπόλοιπο νερό, μαζί με το υγρό σαπούνι Καστίλλης και προσθέτετε τα αιθέρια έλαια. Απομένει να ανακατέψετε καλά το μείγμα. Τέλος, βάλτε στη λεκάνη το μείγμα του βόρακα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αποθηκεύστε το υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων σε ένα δοχείο. Για τέλεια αποτελέσματα και πεντακάθαρα ρούχα, χρησιμοποιήστε σε κάθε πλύση, περίπου 70 γραμμάρια.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί θα δείτε ένα δείγμα ρούχων πριν και μετά την πλύση με το απορρυπαντικό που φτιάξαμε. Όπως θα διαπιστώσετε, ο δύσκολος λεκές της σοκολάτας εξαφανίστηκε.