Υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός από σαμπουάν και τονωτικά του τριχωτού της κεφαλής, που έχουν ως κύριο συστατικό το χυμό του σκόρδου. Επιστημονικά έχει αποδειχθεί πως πρόκειται για σαμπουάν και λοσιόν που είναι κατάλληλα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Το σκόρδο είναι ένα εκπληκτικό βότανο και μια δοκιμασμένη θεραπεία για πολλές ασθένειες. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, δρα ως αντισηπτικό, και επίσης συμβάλλει αποτελεσματικά στην ενδυνάμωση και ανάπτυξη της τρίχας.

Οι άνδρες, συνήθως εμφανίζουν τριχόπτωση στο μεσαίο τμήμα της κεφαλής, το οποίο, είναι ένα αρκετά εμφανές σημείο. Οι γυναίκες από την άλλη, αρχίζουν να χάνουν τα μαλλιά από το μπροστινό μέρος. Όταν το πρόβλημα είναι ορατό με απλή ματιά, σημαίνει ότι υπάρχει απώλεια, περίπου 20 – 30% του τριχωτού.

Χυμός σκόρδου για πρόληψη και αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Πάρτε ένα βολβό σκόρδου και καθαρίστε τις σκελίδες. Στη συνέχεια τρίψτε καλά ώστε να αλεστή πλήρως, για να συλλέξτε το χυμό του σκόρδου (προσπαθήστε να πάρετε όσο το δυνατόν περισσότερη ποσότητα χυμού). Εφαρμόστε σε όλη την επιφάνεια του τριχωτού και αφήστε να δράσει για μια ώρα τουλάχιστον. Αμέσως μετά, λουστείτε κανονικά. Το σκόρδο θα απελευθερώσει τα ωφέλιμα για την τρίχα συστατικά και θα συμβάλλει στην πρόληψη και αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Μπορεί η ιδέα του σκόρδου, να μη φαίνεται ιδανική επιλογή, λόγω της έντονης μυρωδιάς του. Όμως, να είστε βέβαιοι ότι είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Αν παρόλα αυτά σας απασχολεί το πρόβλημα της έντονης μυρωδιάς και είστε διστακτικοί. Φροντίστε ως ελάχιστο μέτρο, να εφαρμόσετε τη θεραπεία κατά τις βραδινές ώρες, που βρίσκεστε στο σπίτι . Τέλος, πριν τον ύπνο, λουστείτε με άφθονο νερό και σαμπουάν.

Χρησιμοποιήστε τη θεραπεία με χυμό σκόρδου, μέχρι 2 φορές την εβδομάδα. Μετά την πάροδο ενός μήνα, θα παρατηρήσετε τα πρώτα αποτελέσματα.