Ο χυμός λάχανου έχει πλούσια θρεπτικά συστατικά, που συμβάλλουν στην αναγέννηση των κατεστραμμένων κυττάρων στο πάγκρεας, και αυτό το κάνει αποτελεσματικό στη θεραπεία και πρόληψη του διαβήτη.

Αν, αντί να το φάτε ωμό, πιείτε το χυμό του, τότε θα συμβάλλει αποτελεσματικότερα στην βελτίωση της υγείας. Αυτό οφείλετε στην κυτταρίνη που περιέχεται στο ωμό λάχανο και είναι μια ουσία που ενδέχεται να προκαλέσει κοιλιακό άλγος.

Ο συγκεκριμένος χυμός είναι πραγματικά υγιεινός καθώς περιέχει πλούσια θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνη, βιταμίνες C, Β1, Β2, Β6, PP (Β3 ή νιασίνη), Κ, Α, κάλιο και μαγνήσιο.

Αντιδιαβητικά οφέλη

Οι επιστήμονες πιστεύουν, πως έχει αντιοξειδωτικές και αντι-υπεργλυκαιμικές ιδιότητες, που βοηθούν όσους πάσχουν από διαβήτη. Είναι επίσης πλούσια πηγή φυτικών ινών, ουσίες που είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στην πρόληψη του διαβήτη δεδομένου ότι επιβραδύνουν την απορρόφηση ζάχαρης από τον οργανισμό.

Σύμφωνα με ευρήματα έρευνας που δημοσιεύθηκε το 2008 στην Evidence Based συμπληρωματικής και εναλλακτικής ιατρικής. Ο χυμός λάχανου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα, όπως επίσης, μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

Πως να φτιάξετε χυμό από λάχανο

Θα χρειαστείτε:

  • 675 γραμμάρια ψιλοκομμένο λάχανο (μάπα)
  • 435 ml νερό

Διαδικασία:

Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε ένα γεμάτο ποτήρι, είναι να χρησιμοποιήσετε αποχυμωτή ή μπλέντερ.

Φτιάξτε επίσης: Χυμό με κόκκινο λάχανο – Προστατεύει το στομάχι και το πεπτικό σύστημα

Πλύνετε καλά το λάχανο, ψιλοκόψτε με μαχαίρι και τοποθετήστε στο μπλέντερ. Απομένει να προσθέστε νερό και να χτυπήσετε σε χαμηλή ταχύτητα, περίπου 3 λεπτά . Όταν το νερό αποκτήσει ανοιχτό πράσινο χρώμα και όσο περιέχει ακόμα μικρά κομματάκια λαχανικού, αυξήστε την ταχύτητα στο μπλέντερ για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα. Ο χυμός είναι έτοιμος να τον πιείτε. Φυλάξτε  σε γυάλινο βάζο (θα χρειαστεί βάζο χωρητικότητας περίπου ενός λίτρου) ή κάποιο γυάλινο μπουκάλι, για να το καταναλώσετε τις επόμενες ώρες.

Να θυμάστε:

Δεν πρέπει να φυλάσσετε περισσότερο από 5 ώρες στο ψυγείο, διότι χάνει σημαντική ποσότητα θρεπτικών συστατικών. Γιαυτό, είναι προτιμότερο να πίνεται εντός της ημέρας ώστε να είναι φρέσκος. Ο σωστός τρόπος κατανάλωσης, είναι 1 ποτήρι από το χυμό, πριν από κάθε γεύμα.