Το γάλα αμυγδάλου και σόγιας είναι από τις πιο κοινές εναλλακτικές λύσεις μετά το αγελαδινό. Το περίεργο είναι ότι ενώ υπάρχει και άλλη εναλλακτική όπως το κατσικίσιο γάλα, ελάχιστοι θα το επιλέξουν ως πρώτη επιλογή. Το 65% του πλανήτη επιλέγουν κατσικίσιο γάλα περισσότερο από το αγελαδινό, όμως το ίδιο δεν ισχύει για τη δύση, δηλαδή για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ο λόγος σύμφωνα με έρευνες είναι ότι δεν αρέσει η γεύση του στους πληθυσμούς αυτους.

Η dr. Kate Morrison, ισχυρίζεται, ότι θα πρέπει όλο και περισσότερος κόσμος να αρχίσει να πίνει κατσικίσιο γάλα, διότι έχει υψηλή διατροφική αξία και όπως έχει διαπιστωθεί, έχει βοηθήσει πολλούς ασθενείς που πάσχουν με εντερικά προβλήματα. Ξεκίνησε δίνοντας στον γιό της από αυτό, όταν δεν ανταποκρινόταν καλά στο αγελαδινό και αυτό της έδωσε την ιδέα να δημιουργήσει μια εταιρία που προσφέρει γαλακτοκομικά προϊόντα φτιαγμένα από κατσικίσιο γάλα ειδικά για παιδιά.

Όσα άτομα είναι ευαίσθητα στο αγελαδινό και στη λακτόζη, πραγματικά θα λατρέψουν το κατσικίσιο γάλα διότι είναι πολύ ήπιο και πιο εύκολο για το στομάχι να το αφομοιώσει. Περιέχει περισσότερα λιπαρά οξέα μέσης και βραχείας αλυσίδας, τα οποία χωνεύονται πιο εύκολα.

Κατσικίσιο γάλα και διατροφική αξία

Σε αυτό περιέχεται διαφορετικός τύπος πρωτεϊνών από ότι του αγελαδινού και ο τύπος αυτών των πρωτεϊνών το καθιστούν πιο εύκολο στη χώνεψη του. Περιέχει επίσης μικρότερο ποσοστό λακτόζης που είναι παρόμοιο με το μητρικό γάλα. Αυτός είναι ο λόγος που η dr. Morrison συνιστά ανεπιφύλακτα τη χρήση του σε μικρά παιδιά.

Γνωρίζει επίσης ότι το κατσικίσιο δεν είναι μια δημοφιλής επιλογή και αυτό συμβαίνει διότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι έχει την ίδια έντονη γεύση με το κατσικίσιο τυρί, η αλήθεια είναι ότι αξίζει να συνηθίσουμε τη γεύση του, αφού θα μας παρέχει περισσότερα οφέλη για τον οργανισμό μας.