Καταναλώνοντας κατάλληλες τροφές αναλόγως την ομάδα αίματος που έχετε, μπορεί να βοηθήσει να χάσετε βάρος και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, χαρίζοντας περισσότερη υγεία.

Όσοι έχετε ομάδα αίματος 0, πρέπει να γνωρίζετε ότι έχει τον αρχαιότερο τύπο και χρονολογείτε από τον προϊστορική, παλαιολιθική εποχή, όπου ο άνθρωπος έβρισκε την τροφή του από το κυνήγι.

Ομάδα αίματος Α: Εμφανίστηκε την εποχή που ο άνθρωπος ανακάλυψε την γεωργία και την καλλιέργεια δημητριακών.

Ομάδα αίματος Β: Συνδέεται με την εποχή που ξεκίνησε η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων.

Ομάδα αίματος ΑΒ: Ο νεότερος τύπος αίματος ΑΒ, είναι ένας συνδυασμός της ομάδας Α και της ομάδας Β.

Όπως είδαμε, κάθε άνθρωπος είναι προορισμένος να τρώει ορισμένες τροφές, ανάλογα με την ομάδα αίματος που έχει. Το ίδιο ισχύει για το τσάι και τα ροφήματα. Έτσι, την επόμενη φορά που θα φτιάξετε ένα ζεστό φλιτζάνι τσαγιού, βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλο και ιδανικό για τη δική σας ομάδα αίματος.

Επιλέξτε μια από τις ενότητες του πίνακα περιεχομένων κάνοντας κλικ

Ομάδα αίματος 0

Τα άτομα που έχουν ομάδα αίματος 0 πρέπει να αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τη γλουτένη. Πρέπει να ακολουθείτε πιο υγιεινή διατροφή, διότι είστε επιρρεπείς σε ασθένειες και προβλήματα με τα οξέα του στομάχου. Τα καλύτερα ροφήματα για τη δική σας ομάδα, είναι από λυκίσκο, τριαντάφυλλο, τζίντζερ, πράσινο τσάι, μαϊντανό, δυόσμο και ρόφημα πικραλίδας.

Ομάδα αίματος Α

Τα άτομα που ανήκουν σε αυτή την ομάδα, είναι συναισθηματικά και πιο επιρρεπείς στο άγχος. Ο καφές δεν είναι κατάλληλος για εσάς και γιαυτό πρέπει να προτιμάτε ροφήματα και τσάι φτιαγμένα από βότανα. Η διατροφή σας πρέπει να περιέχει πολλά φρούτα και λαχανικά.  Το τσάι γιασεμιού, θυμαριού, καλεντούλας και πράσινο τσάι, είναι κατάλληλα για εσάς. Μπορείτε επίσης να πίνετε ρόφημα με τζίντζερ.

Ομάδα αίματος Β

Όσοι έχουν ομάδα αίματος Β, έχουν αργό μεταβολισμό και τείνουν να αποκτούν παραπανίσια κιλά πιο εύκολα, σε σχέση με τους υπολοίπους τύπους. Πρέπει να δώσετε προσοχή στο ανοσοποιητικό σας σύστημα. Το ιδανικό ρόφημα για εσάς, είναι το τσάι δυόσμου, μαϊντανού και ρόφημα ταραξάκου.

Ομάδα αίματος ΑΒ

Όσοι ανήκετε στην ομάδα αίματος ΑΒ, είστε διαισθητική και επιρρεπείς στο άγχος. Το πράσινο τσάι είναι ιδανικό για εσάς, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης το τσάι μέντας, χαμομηλιού, τσουκνίδας και χυμό ροδιού.