Ο σπιτικός ζωμός κότας είναι αναπόσπαστο συστατικό μαγειρικής, που δίνει περισσότερη γεύση στα φαγητά όταν θέλουμε να φτιάξουμε νόστιμο μαγειρευτό κατσαρόλας και να δώσουμε περισσότερα αρώματα στο πιάτο μας. Για να το πετύχουμε χρησιμοποιούμε ζωμό κότας ή άλλο ζωμό, όπως λαχανικών, που κάνει τις συνταγές μας πιο νόστιμες.

Επειδή αρκετοί προσέχουν τη διατροφή τους, ώστε να μην κάνουν υπερβολική κατανάλωση λιπαρών. Αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα απλό και εύκολο τέχνασμα, που θα βοηθήσει να αφαιρέσετε τα λιπαρά και να κρατήσετε αναλλοίωτη τη γεύση του ζωμού.

Πιο ελαφρύς ζωμός κότας με λιγότερα λιπαρά

Φτιάξατε σπιτικό ζωμό κότας και θέλετε να του δώσετε πιο ελαφριά γεύση, ενώ ταυτόχρονα θέλετε να αφαιρέσετε τα πολλά λιπαρά και τις υπερβολικές θερμίδες; Με το τέχνασμα που θα δούμε στη συνέχεια, θα καταφέρετε απλά και εύκολα, να φτιάξετε νόστιμο και ελαφρύ ζωμό, για κάθε χρήση.

Η διαδικασία είναι απλή  και εύκολη. Φτιάξτε το ζωμό από την προηγούμενη ημέρα, όπως θα κάνατε κάθε άλλη φορά. Όταν είναι έτοιμος, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε μερικά λεπτά να κρυώσει και να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου.

Μόλις αποκτήσει την κατάλληλη θερμοκρασία, τοποθετήστε στο ψυγείο να κρυώσει. Όταν ο ζωμός κότας παγώσει, βγάλτε από το ψυγείο. Αμέσως θα διαπιστώσετε πως το λίπος έχει ανέβει στην επιφάνεια. Με ένα κουτάλι, μπορείτε να αφαιρέστε όση ποσότητα λίπους επιθυμείτε. Τα πολλά λιπαρά έχουν αφαιρεθεί πλέον από το ζωμό και είναι έτοιμος να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε συνταγή.

Το λίπος που αφαιρέσατε μην το πετάξετε. Χρησιμοποιείστε το σε συνταγές, όταν νιώσετε την ανάγκη να το «ρίξετε έξω», για να φτιάξετε χορταστικό γεύμα πλούσιο σε λιπαρά.

Ένα απλό τέχνασμα μαγειρικής για να ελέγχετε την ποσότητα λίπους στα φαγητά. Την επόμενη φορά δοκιμάστε το και εσείς.