Καθώς περνούν τα χρόνια η επιδερμίδα γερνά, με αποτέλεσμα να χρειάζεται περισσότερη φροντίδα για να διατηρηθεί λαμπερή και σφριγηλή. Όταν φτάσουμε 50, πόσο μάλλον όταν τα ξεπεράσουμε, παύουν να ισχύουν οι κανόνες μακιγιάζ που γνωρίζαμε.

Με την πάροδο του χρόνου, έρχεται η στιγμή να αλλάξουμε τακτική στο μακιγιάζ του προσώπου, αφού και οι ανάγκες μας αλλάζουν. Μεγαλώνοντας θα πρέπει να αναδείξουμε περισσότερο τη σύσφιξη  του προσώπου, ώστε να δείχνουμε νεότερες και πιο λαμπερές.

Τι και αν φθάσαμε 50 ετών, με κατάλληλη φροντίδα και σωστή περιποίηση, θα καταφέρουμε να ξανανιώσουμε και η επιδερμίδα μας να λάμπει από φρεσκάδα. Στη συνέχεια θα αναλύσουμε τις απόλυτες συμβουλές ομορφιάς που θα μας βοηθήσουν να έχουμε τα καλύτερα, δυνατά αποτελέσματα.

Συμβουλές ομορφιάς για σωστή φροντίδα της επιδερμίδας

Σε αυτή την ηλικία είναι σημαντικό να δώσουμε βάση στη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας. Γιαυτό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμ αντηλιακή κρέμα σε καθημερινή βάση. Το αντηλιακό θα μας προστατεύσει από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ηλίου (ακόμα και τους χειμερινούς μήνες), θα  αποτρέψει την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, θα καθυστερήσει την εμφάνιση ρυτίδων και τις μαύρες κηλίδες στο πρόσωπο.

Επιλέξτε σωστά καλλυντικά

  1. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε καλλυντικά που χρησιμοποιούσατε την προηγούμενη δεκαετία.
  2. Τους χειμερινούς μήνες, χρησιμοποιείστε κρεμώδεις βάσεις και καλλυντικά που είναι κατάλληλα για γυναίκες άνω των 50. Υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία στο εμπόριο και είναι καλλυντικά και κρέμες ομορφιάς με σημαντικές αντιγηραντικές ιδιότητες και ειδικά σχεδιασμένες για ώριμες γυναίκες.
  3. Δείτε πως να φτιάξετε τη δική σας αντιγηραντική κρέμα προσώπου.

Σακούλες στα μάτια

Όταν φτάσετε 50 ετών, έρχονται μαζί οι σακούλες στα μάτια και οι μαύροι κύκλοι (σε νεότερη ηλικία δεν υπάρχει συνήθως το πρόβλημα). Συμβουλεύουμε να χρησιμοποιήσετε ειδικά προϊόντα για τις σακούλες των ματιών και να βάλτε την ειδική κρέμα που επιλέξατε την ημέρα, αλλά και τη νύχτα. Χρησιμοποιείστε μακιγιάζ σε ροζ ή πορτοκαλί αποχρώσεις, για να καλύψετε προσωρινά τους μαύρους κύκλους.

Επιλογή κραγιόν

Σταματήστε να φοράτε έντονο χρώμα κραγιόν. Ναι, ίσως τη δεδομένη στιγμή να επικρατεί η τάση που θέλει έντονο χρώμα στα χείλη. Όμως, όπως είναι φυσικό, τα χρόνια περνούν και εμείς ωριμάζουμε. Μπορεί όταν ήμασταν 20 ή 30 ετών, να έδειχνε εκπληκτικά επάνω μας και να μας κολάκευε. Όταν όμως το χρησιμοποιούμε σε μεγάλη ηλικία, έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκουμε. Στην ηλικία των 50, τα χείλη τείνουν να είναι πιο ξερά και λιγότερο ζουμερά.

Αν λοιπόν χρησιμοποιήσουμε έντονο κραγιόν, δεν θα έχουμε κανένα όφελος στην εξωτερική μας εμφάνιση και ενδέχεται να γελοιοποιηθούμε από την «κραυγαλέα» επιλογή. Μην ξεχνάτε πως πλησιάζουμε οι μέρες που θα γίνουμε γιαγιάδες. Αν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς κραγιόν, τότε επιλέξτε πιο φυσικά, απαλά και ουδέτερα χρώματα.

Χρώμα στα φρύδια

Με το πέρασμα των χρόνων, τα φρύδια αραιώνουν και χάνουν το έντονο χρώμα τους. Χρησιμοποιήστε μολύβι ματιών για να κάνετε τη διαφορά. Επιλέξτε ελαφριές αποχρώσεις και εντοπίστε τα σημεία της αραίωσης, για να περάσετε από πάνω το μολύβι. Έτσι, θα προσθέσετε λίγο περισσότερο χρώμα, που θα αναδείξει το πρόσωπο και την ομορφιά σας.

Η τελευταία συμβουλή – «Είμαστε ότι τρώμε»

Η απόλυτη συμβουλή ομορφιάς είναι η υγιεινή διατροφή. Ειδικά στην ηλικία των 50, που αφηνόμαστε και τρώμε λιγάκι παραπάνω (ενώ θα έπρεπε να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο). Τα χρόνια περνούν, με αποτέλεσμα να παίρνουμε εύκολα περιττά κιλά και να τα χάνουμε με μεγάλη δυσκολία.

Η υγιεινή διατροφή ισοδυναμεί με υγιή επιδερμίδα. Είναι επίσης σημαντικό να σταματήσετε τις ανθυγιεινές συνήθειες, κόψετε το κάπνισμα, το αλκοόλ και μειώστε την κατανάλωση σε πρόχειρα φαγητά, όπως τα junk food. Ακολουθείστε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, για να δείχνετε νεότερες και να αφαιρέσετε από το πρόσωπο, τα σημάδια που μαρτυρούν την πραγματική σας ηλικία.