Σε πολλούς έχει συμβεί να αποκτήσουν κίτρινα νύχια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Φυσικά, δεν εννοούμε τα βαμμένα νύχια, αλλά το κιτρίνισμα μετά από χρήση βερνικιού νυχιών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν όμως, αρκετοί ακόμη λόγοι που ευθύνονται για τα κιτρινισμένα νύχια, και αν δεν οφείλεται σε πρόβλημα υγείας, τότε σίγουρα δεν πρέπει να ανησυχούμε. Όπως είναι φυσικό, πρόκειται για αντιαισθητικό θέαμα και σίγουρα θέλουμε να το αφαιρέσουμε, και τα νύχια μας να γίνουν λευκά όπως και πριν.

Πως να κάνω τα κίτρινα νύχια, λευκά όπως πρώτα;

Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε χημικές ουσίες για να αποκτήσουν ξανά το φυσικό τους χρώμα. Με φυσικά υλικά μπορούμε να τα επαναφέρουμε και να γίνουν όπως πριν. Σήμερα στο votanonkipos.gr θα σας δείξουμε μερικές θεραπείες με φυσικά υλικά, για να πείτε αντίο στα κιτρινισμένα νύχια.

Μαγειρική σόδα

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας με λίγο νερό, και το αποτέλεσμα θα είναι μια παχύρρευστη πάστα. Απλώστε τη πάστα στα νύχια και κρατήστε για μερικά λεπτά. Η συγκεκριμένη κρέμα θα σας απαλλάξει από το κιτρίνισμα και θα επαναφέρει το φυσικό χρώμα των νυχιών.

Φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού

Πρόκειται για 100% φυσική «θεραπεία». Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και βουτήξτε τα νύχια μέσα στη σάρκα του. Τα όξινα συστατικά που περιέχονται στο λεμόνι, θα κάνουν τα νύχια και πάλι λευκά.

Τεϊόδεντρο – Tea tree oil –

Για να απαλλαγείτε από τα κίτρινα νύχια και να διατηρηθούν υγιή και καθαρά, χρησιμοποιείστε έλαιο από το τεϊόδεντρο. Λειτουργεί ως φυσικό αντισηπτικό για τα νύχια και τα πετσάκια των δακτύλων. Το έλαιο τεϊόδεντρου εξαλείφει το κιτρίνισμα και αν χρησιμοποιηθεί τακτικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποτρέπει τη μελλοντική επανεμφάνιση των κίτρινων πανάδων.

Βάση από φυσικό βερνίκι νυχιών

Προκειμένου να αποφευχθεί ο αποχρωματισμός των νυχιών, χρησιμοποιήστε προστατευτική επικάλυψη, πριν από την εφαρμογή του βερνικιού νυχιών. Να θυμάστε, πως είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε βερνίκια νυχιών που δεν περιέχουν χημικές ουσίες.