Όταν πρόκειται για την υγεία των μαλλιών μας, δεν παίζει ρόλο μόνο το σαμπουάν που χρησιμοποιούμε. Τα υγιή και λαμπερά μαλλιά είναι δείγμα της συνολικής μας υγείας. Θα πρέπει λοιπόν να καταβάλετε  περισσότερη προσπάθεια και επιπλέον φροντίδα, ώστε να αποκτήσετε και να διατηρήσετε, υπέροχα, λαμπερά και υγιή μαλλιά.

Συμβουλές για φροντίδα της τρίχας

Ακολουθούν οι καλύτερες χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθούν να αποκτήσετε τέλεια μαλλιά.

  1. Χρησιμοποιείται πάντα κατά το λούσιμο των μαλλιών, μαλακτικό, με αυτόν το τρόπο θα τα ενυδατώσετε και θα είναι πιο ευκολοχτένιστα.
  2. Μη βουρτσίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι  υγρά και βρεγμένα.
  3. Χρησιμοποιείτε λοσιόν μαλλιών, στις άκρες, αυτό θα ενυδατώσει τα μαλλιά σας.
  4. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε – ισιωτικό – σίδερο μαλλιών, όσο αυτά είναι υγρά και βρεγμένα.
  5. Χρησιμοποιείστε προστατευτικά προϊόντα θερμότητας πριν το «θερμικό» styling. Με αυτόν τον τρόπο δε θα τα βλάψετε από την υπερβολική θερμότητα που εκπέμπουν τα διάφορα σίδερα styling.
  6. Για να αποφύγετε τη ψαλίδα, κόβετε τα μαλλιά σας κάθε 6 – 8 εβδομάδες. Το τακτικό κούρεμα θα κάνει την τρίχα πιο υγιή και θα φαίνεται αρκετά λαμπερή.
  7. Όταν θέλετε να στεγνώσετε τα μαλλιά σας μην τα τρίβεται με την πετσέτα, απλά τυλίξτε την πετσέτα στο κεφάλι και με ταμποναριστές κινήσεις αφαιρέστε τη μεγαλύτερη ποσότητα νερού.
  8. Κάθε φορά που λούζεστε και έχετε κάνει μπόλικο αφρό με το σαμπουάν σας, κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για τουλάχιστον 1 λεπτό, έτσι θα τονώσετε και θα ενισχύσετε την τρίχα, αλλά και θα ενδυναμώσετε τη ρίζα τους.
  9. Για τον ύπνο σας, επιλέξτε σατέν μαξιλαροθήκες, αυτό θα μειώσει το σπάσιμο των μαλλιών που προκαλείται από την τριβή. Το βαμβακερό ύφασμα είναι αρκετά τραχύ στην υφή του και προκαλεί μεγαλύτερη τριβή στα μαλλιά κατά τον ύπνο.
  10. Να τρώτε πάντα υγιεινά, όσο περισσότερη υγεία έχουμε, τόσο περισσότερο υγιή και λαμπερά μαλλιά θα έχουμε, που θα είναι ορατά σε όλους.

Μια επιπλέον μικρή συμβουλή, φτιάξτε μια μάσκα από μέλι και ώριμη μπανάνα και εφαρμόστε την σε όλο το μήκος των μαλλιών, αφήστε το για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά. Θα γίνουν τόσο απαλά όπως ενός μικρού μωρού.