Όλοι είμαστε λάτρεις των γλυκών, όμως η ζάχαρη που περιέχεται σε αυτά και μάλιστα σε αφθονία, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του σώματος μας. Πρέπει να κάνουμε αρκετές προσπάθειες για να καταφέρουμε να μειώσουμε ή ακόμα και να εξαλείψουμε τη ζάχαρη από το καθημερινό μας διαιτολόγιο.

Υπάρχουν όμως και τα φυσικά σάκχαρα που περιέχονται στα φρούτα και λαχανικά και είναι τα καλά σάκχαρα που μας παρέχει η φύση και μπορούν να αποδειχθούν ευεργετικά για την υγεία μας. Από την άλλη τα επεξεργασμένα και εξευγενισμένα (ραφιναρισμένα) σάκχαρα μπορεί να είναι επικίνδυνα και να προκαλέσουν πολλά προβλήματα υγείας.

Ας δούμε στη συνέχεια του άρθρου τι θα συμβεί στο σώμα μας, αν αποβάλουμε τη ζάχαρη από τη διατροφή μας.

Θα σταθεροποιήσουμε το βάρος μας

Ο εθισμός μας στη ζάχαρη είναι πραγματικότητα, ακόμα και αν ίσως δεν το έχετε συνειδητοποιήσει.  Αν εξαλείψετε τη ζάχαρη από τη διατροφή σας, το σώμα θα σας ευγνωμονεί, γιατί δε θα έχει να παλέψει εναντίων πολλών και περιττών θερμίδων. Στην αρχή της προσπαθείας σας μπορεί πραγματικά να σας λείψει και να λαχταράτε τη ζάχαρη, αλλά σε λίγες μόνο ημέρες θα απαλλαγείτε από την έντονη επιθυμία για να φάτε κάτι γλυκό που είναι πλούσιο σε τεχνητά σάκχαρα, φυσικά αυτό θα σας βοηθήσει να αρχίσετε να χάνετε κιλά και θα σταθεροποιήσει το βάρος σας.

Θα έχουμε περισσότερη ενέργεια

Οι περισσότεροι όταν χρειάζονται μια γρήγορη ώθηση ενέργειας, στρεφόμαστε συνήθως προς τα ενεργειακά ποτά, που παρεμπιπτόντως είναι πλούσια σε ζάχαρη. Η ζάχαρη στα γλυκά και στα ενεργειακά ποτά μπλοκάρει την ικανότητα του σώματος μας να διατηρήσουμε την ενέργεια μας στο μέγιστο επίπεδο.  Θυμηθείτε την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε κουρασμένοι, μην πάτε να φάτε μια σοκολάτα ή να πιείτε κάποιο ενεργειακό ποτό.

Πιο υγιές δέρμα

Δεν είναι μυστικό, όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε ότι, η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει ακμή. Αν έχετε ακμή και δε μπορείτε να την εξαλείψετε, δοκιμάστε να εξαλείψετε από τη διατροφή σας τη ζάχαρη. Πολλά άτομα ισχυρίζονται ότι το δέρμα τους έγινε πιο καθαρό, πιο υγιές και πιο όμορφο, από τη στιγμή που αποκλείσανε τη ζάχαρη από τη διατροφή τους.

Βελτιώνει την πέψη

Το πεπτικό μας σύστημα αγαπά τις τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Η εξάλειψη της ζάχαρης από τη διατροφή σας μπορεί να κάνει θαύματα για το πεπτικό σύστημα. Η διαδικασία της πέψης του φαγητού, θα γίνει πιο εύκολη και η δυσκοιλιότητα θα αποτελεί πλέον παρελθόν.

Θα απαλλαγώ από τη ζάχαρη

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορούμε να απαλλαγούμε και να εξαλείψουμε πλήρως τη ζάχαρη από τη διατροφή μας. Μόλις σταματήσουμε την κατανάλωση της, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες η αγαπημένες μας σοκολάτες θα μας φανούν τόσο γλυκές, που δε θα τις απολαμβάνουμε πλέον.