Ο καθένας μας γνωρίζει πόσο εθιστική είναι η νικοτίνη και πόσο επικίνδυνο το κάπνισμα για την υγεία μας. Ωστόσο έρευνες έχουν ανακαλύψει πρόσφατα ότι πολλές τροφές μπορούν να δράσουν αποτελεσματικά στον καθαρισμό των πνευμόνων από τις βλαβερές ουσίες που περιέχονται στον καπνό, όπως η νικοτίνη.

Οι τροφές που ακολουθούν είναι κατάλληλες για τον καθαρισμό των πνευμόνων και του οργανισμού από τη νικοτίνη και τις βλαβερές ουσίες του τσιγάρου

Πρόκειται για τροφές που λόγω των θρεπτικών και ωφέλιμων ουσιών που περιέχονται σε αυτές, μπορούν να καθαρίσουν τον οργανισμό από βλαβερές ουσίες.

Επιλέξτε μια από τις ενότητες του πίνακα περιεχομένων κάνοντας κλικ

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι αρκετά αποτελεσματικό για να έχουμε υγιείς πνεύμονες, αλλά ακόμα και για την υγεία μας γενικότερα, το σκόρδο έχει πολλά οφέλη, φιλτράρει και καθαρίζει τους πνεύμονες, χαρίζοντας μας φρεσκάδα  και αναζωογόνηση.

Τζίντζερ

Το εκπληκτικό αυτό βότανο συμβάλλει θετικά σε βρογχικές παθήσεις και βοηθά στην αφαίρεση των βλαβερών ουσιών που έχουν αποθηκευτεί στον οργανισμό. Επίσης το τζίνζτερ έχει ισχυρές αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Σελήνιο

Το σελήνιο είναι ένα μεταλλικό ιχνοστοιχείο που βρίσκεται σε ορισμένες τροφές ή ακόμα μπορείτε να το βρείτε και ως συμπλήρωμα διατροφής. Το ένζυμο που παράγεται από τη βιταμίνη Ε διεγείρει και βοηθά την ενίσχυση της μεμβράνης των πνευμόνων.

Γκρέιπφρουτ και εσπεριδοειδή

γκρέιπφρουτ-και-μέλι-οφέλη-στην-υγεία

Το γκρέιπφρουτ ανήκει στην οικογένεια των εσπεριδοειδών και  περιέχονται σε αυτό, πολλά αντιοξειδωτικά, είναι γνωστό ότι είναι ένας αποτελεσματικός «παίκτης» στην μάχη κατά του καρκίνου. Είναι όμως και πλούσιο σε βιταμίνη C, ως γνωστών η βιταμίνη C είναι πολύτιμη για τον οργανισμό, όμως «καταστρέφεται» από τη νικοτίνη με αποτέλεσμα οι καπνιστές να χρειάζονται να καταναλώνουν περισσότερη βιταμίνη, γιαυτό θα πρέπει να εντάξετε το γκρέιπφρουτ και γενικώς τα εσπεριδοειδή  στην διατροφή σας ώστε να σας παρέχουν πλούσια ποσότητα βιταμίνης C.

Μοιραστείτε αυτές τις συμβουλές με φίλους σας που καπνίζουν, για να τους βοηθήσετε να καθαρίσουν τον οργανισμό και τους πνεύμονες τους από τη νικοτίνη και άλλες βλαβερές ουσίες του τσιγάρου. Να θυμάστε όμως ότι, πάντα η καλύτερη λύση παραμένει το σταμάτημα του καπνίσματος.