Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το φυτό με την επιστημονική ονομασία «Nigella sativa» ή αλλιώς το γνωστό μας μαύρο κύμινο, περιέχει ουσίες που βοηθούν στην καταπολέμηση θανατηφόρων ιών όπως ο  HIV και η ηπατίτιδα.

Το επιστημονικό περιοδικό Αφρικανικής Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής δημοσίευσε μελέτη που εξηγεί τα οφέλη που έχει το μαύρο κύμινο σε ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV. Σύμφωνα με την έρευνα μετά από μία μόλις θεραπεία, οι ασθενείς έχουν δείξει πολύ καλά αποτελέσματα και οι γιατροί δεν μπορούσαν να βρουν κανένα ίχνος του ιού στο αίμα τους.

μαύρο-κύμινο-το-βότανο-για-τη-θεραπεία

Η μελέτη σχετικά με το μαύρο κύμινο και την επίδραση που έχει στην υγεία, κατέληξε στο εξής συμπέρασμα:

Είναι γνωστό ότι το μαύρο κύμινο – Nigella sativa – έχει θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά κανείς  δεν περιμένει ότι το θεραπευτικό αυτό βότανο μπορεί να θεραπεύσει τον ιό HIV σε ασθενείς που δεν αντιδρούν θετικά σε καμία από τις γνωστές συμβατικές θεραπευτικές μεθόδους.

Η αντιρετροϊκή θεραπεία χρησιμοποιείται σε όλον τον κόσμο για την καταπολέμηση του ιού HIV, όμως σε πολλές περιπτώσεις θεωρείται μια αμφιλεγόμενη θεραπεία, δεδομένου του ότι έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ασθενή. Αυτού του είδους η θεραπείες είναι μακροπρόθεσμες και δαπανηρές και επίσης μπορεί να προκαλέσει μεταλλάξεις του ιού HIV που μπορεί να γίνει ανθεκτικός στη συγκεκριμένη θεραπεία. Μπορεί ακόμη να προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη στο ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο μπορεί τελικά να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο.

Σήμερα η άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο για τη χρήση πιο φυσικών θεραπειών και γιαυτό οι επιστήμονες εστιάζουν περισσότερο σε φυσικά συστατικά και φυσικά φάρμακα. Το μαύρο κύμινο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα, όχι μόνο για τις θετικές επιπτώσεις του στη θανατηφόρο νόσο του HIV, αλλά ακόμα και ως απλή χρήση για βελτίωση της γενικότερης υγείας μας.

Η θαυματουργή θεραπεία με μαύρο κύμινο

Είναι πραγματικά αποτελεσματικό στη θεραπεία του ιού HIV αλλά και τις ηπατίτιδας. Πολλοί γιατροί υποστηρίζουν ότι τα συμπτώματα του ιού είναι πολύ πιο σοβαρά από αυτά του καρκίνου. Μολύνει τα πάντα στο σώμα και προκαλεί επίσης διάρροια, χρόνιο πυρετό, μονοπυρήνωση, μυϊκούς πόνους και απώλεια βάρους κ.α. Ασθενείς με αυτά τα συμπτώματα, πήραν 10 ml από το εκχύλισμα μαύρου κύμινου, δύο φορές την ημέρα και σε διάρκεια 6 μηνών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ανάμεσα στις πρώτες 5 με 20 ημέρες, ο πυρετός, η διάρροια και η αδυναμία είχαν εξαφανιστεί εντελώς, ενώ ο αριθμός των CD4 κυττάρων είχε αυξηθεί σημαντικά.