Το λαιμ και η μέντα είναι τα δυο βασικά συστατικά για να φτιάξουμε αυτό το δροσερό και νόστιμο χυμό που είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C. Είναι επίσης αρκετά ωφέλιμο για την υγεία αφού, μπορεί και καταπραΰνει το στομάχι και να μας προστατεύσει από το κρυολόγημα.

Αφού ο καιρός δεν μας κάνει τη χάρη ακόμα να «χαλάσει» και να πέσει λίγο η θερμοκρασία σε φυσιολογικές για την εποχή επίπεδα, έτσι και εμείς είπαμε να συνεχίσουμε στο καλοκαιρινό μας μοτίβο και να φτιάξουμε δροσιστικά ποτά με «άρωμα καλοκαιριού».

Φτιάξτε λοιπόν και απολαύστε, γεύση και υγεία, με αυτόν το δροσερό χυμό.

Υλικά:

  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 900 ml νερό
  • 100 ml φρεσκοστυμμένο χυμό από λαιμ
  • 130 γραμμάρια φρέσκια μέντα

Διαδικασία:

Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να βράσει. Μόλις είναι έτοιμο και έχει πάρει βράσει, το αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε 50 γραμμάρια φρέσκα φύλλα μέντας σε ζεστό νερό και τα αφήνουμε για μικρό χρονικό διάστημα. Περιμένουμε μέχρι το υγρό μείγμα να κρυώσει πριν το τοποθετήσουμε μαζί με το χυμό λαιμ και τα υπόλοιπα φύλλα μέντας στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά στο μίξερ και ο απολαυστικός, δροσιστικός χυμός λαιμ είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε. Στην υγεία σας!