Υπάρχουν 4 ομάδες αίματος: Α, Β, ΑΒ και 0, όλοι μας έχουμε μια από αυτές και τις έχουμε κληρονομήσει από τους γονείς μας. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ ορισμένων ομάδων, με συγκεκριμένες ασθένειες και επίσης μπορούμε από αυτές να μάθουμε πολλά για την υγεία μας.

Μεταβείτε απευθείας σε κάποια από τις παρακάτω ενότητες

Ομάδα αίματος Α:

Αρκετά γόνιμοι –  επιρρεπείς στον εθισμό

Όσοι ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία αίματος, έχουν επίσης υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του στομάχου. Οι γυναίκες με ομάδα αίματος Α, θεωρούνται ότι είναι αρκετά γόνιμες, όμως έχουν περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του στομάχου, ειδικά αν καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοολούχων ποτών και τσιγάρων. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι, τα άτομα που ανήκουν εδώ, είναι επιρρεπείς στο να γίνουν αλκοολικοί και να νοσήσουν από ιδεο-ψυχαναγκαστικές διαταραχές.

Ομάδα αίματος Β:

Αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης έλκους – καλύτερο μεταβολισμό

Όσα άτομα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παγκρέατος. Ακόμα μπορεί να έχουν περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης προβλημάτων της μνήμης και να είναι επιρρεπείς στη νόσο του Αλτσχάιμερ σε μεγάλη ηλικία. Είναι επίσης επιρρεπείς στο έλκος και τις φλεγμονές από βακτήρια. Από την άλλη πλευρά όμως αυτοί οι άνθρωποι έχουν καλύτερο μεταβολισμό και μπορούν εύκολα να κερδίσουν μυϊκή μάζα.

Ομάδα αίματος ΑΒ:

Πιο επιρρεπείς στην καρδιακή προσβολή –  Έχουν καλύτερη όραση

Οι γυναίκες με το συγκεκριμένο τύπο, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών, και οι έγκυες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση. Τα άτομα που ανήκουν σε αυτή την ομάδα είναι επίσης επιρρεπείς στις καρδιακές παθήσεις και σε προβλήματα του πεπτικού συστήματος. Το καλό για τα άτομα αυτής της οικογένειας είναι, ότι έχουν ανοσία στο στρες και επίσης διαθέτουν καλύτερη όραση.

Ομάδα αίματος 0:

Χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής – Προβλήματα γονιμότητας

Τα άτομα που ανήκουν εδώ, έχουν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής, και επίσης χαμηλότερα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου του στομάχου. Οι άνδρες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, είναι πιο επιρρεπείς στην παχυσαρκία, ενώ οι γυναίκες έχουν πιο κακή ποιότητα ωαρίων που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα γονιμότητας. Η θετική πλευρά είναι, ότι τα άτομα που ανήκουν σε αυτόν, τον τελευταίο τύπο, έχουν περισσότερη ανοσία στο στρες.

Εσείς σε ποια ομάδα αίματος ανήκετε; Βρείτε τον δικό σας τύπο και μάθετε τι μπορεί να σας επιφυλάσσει για την υγεία σας