Τα σκόρδα είναι αποτελεσματικά και αρκετά ωφέλιμα για την υγεία μας, βελτιώνουν το ανοσοποιητικό και είναι το κατάλληλο συνοδευτικό αρωματικό βότανο για τα φαγητά μας και ειδικά αυτές τις ημέρες του φθινοπώρου, που διανύουμε το τέλος του και λίγο πριν μπούμε στο χειμώνα.

Φτιάξτε μερικά σκόρδα «τουρσί» με πλούσια αρώματα και αποθηκεύστε τα σε βάζα για να τα χρησιμοποιείτε στα φαγητά σας ανά πάσα στιγμή.

Σκόρδα σε βάζο – Θα χρειαστείτε:

  • 500 γραμμάρια σκόρδα
  • 200 ml λευκό ξύδι
  • 200 ml νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Φρέσκο δεντρολίβανο
  • Σπόρους μουστάρδας
  • κόκκους πιπεριού
  • 4 φύλλα δάφνης

Διαδικασία:

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το ξύδι και το αλάτι, ανακατεύουμε και στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα στη φωτιά για να βράσει.

Όσο περιμένουμε να βράσει το μείγμα μας, καθαρίζουμε καλά τις σκελίδες με το σκόρδο.

Μέσα στο βάζο το πρώτο συστατικό που θα βάλουμε είναι τα φύλλα δάφνης, στη συνέχεια προσθέτουμε το δεντρολίβανο το οποίο έχουμε ψιλοκόψει, όπως και το θυμάρι, αμέσως μετά τοποθετούμε τους κόκκους πιπεριού και τέλος τους σπόρους της μουστάρδας, φυσικά τελευταίο συστατικά που θα μπει στο βάζο μας είναι τα σκόρδα.

Αφού έχουμε κάνει όλα τα παραπάνω και όταν το μείγμα του νερού με το ξύδι αρχίζει να κοχλάζει σημαίνει ότι έχει βράσει και είμαστε έτοιμοι, παίρνουμε την κατσαρόλα με το υγρό όσο είναι ακόμα ζεστό και περιχύνουμε στο βάζο μέχρι να επικαλύψει όλα τα υλικά που περιέχονται σε αυτό. Αν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη ποσότητα υλικών από αυτή που έχουμε αναφέρει στη συνταγή μας, μη διστάσετε να τα μοιράσετε σε περισσότερα βάζα.

Βάλτε το βάζο σε μια άκρη και αφήστε το μέχρι να κρυώσει και να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Μόλις το βάζο έχει αποκτήσει την επιθυμητή θερμοκρασία, τοποθετήστε και φυλάξτε το στο ψυγείο.

Έχετε έτοιμα αρωματισμένα σκόρδα που μπορείτε να χρησιμοποιείται σε όλα σας τα φαγητά για να τους δώσετε περισσότερη γεύση και ακόμα περισσότερο άρωμα.