Φτιάχνουμε νόστιμα κουλουράκια πορτοκαλιού με αγνά υλικά και μια αρκετά εύκολη και απλή συνταγή, εσείς θα λατρέψετε το πόσο εύκολο είναι να το φτιάξετε και τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν με τη γεύση τους.

Για τα κουλουράκια πορτοκαλιού θα χρειαστείτε:

  • 4 αυγά
  • 450 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1/2 στικάκι βούτυρο  κομμένο σε τέσσερις κύβους
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κιλό αλεύρι για κέικ

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά – Συνολικός χρόνος: 48 λεπτά – Μερίδες: 60 κουλουράκια

Διαδικασία:

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με ένα μίξερ στην υψηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν παχύρρευστα και να αποκτήσουν ένα απαλό κίτρινο χρώμα – υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου 8 λεπτά -. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη. Αυξάνετε και πάλι την ταχύτητα και χτυπάτε για 2 λεπτά. Προσθέστε το βούτυρο, κομμάτι – κομμάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Προσθέστε το ξύσμα από το χυμό πορτοκαλιού και το αλάτι και  το ανακάτεμα συνεχίζεται για 10 λεπτά περίπου, φροντίζοντας όμως να ανεβοκατεβάζετε ανά διαστήματα σε μέτρια και υψηλή ταχύτητα.

Μειώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό επίπεδο και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά και να φτιάξουμε μια αφράτη ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε περίπου 10 φορές . Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και στη συνέχεια τυλίξτε το καθένα από τα δυο, ξεχωριστά με μια μεμβράνη και τοποθετήστε τα στη ψυγείο για 1 ώρα.

Βάλτε 2 φύλλα λαδόκολλας ή αλευρώστε μια επιφάνεια και ανοίξτε το φύλλο, ώστε να έχει πάχος περίπου 1 εκατοστό.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή στρογγυλό κοπίδι πίτσας κόψτε κατά μήκος γραμμές τη ζύμη για να φτιάξουμε ατομικά μπισκότα ή σε τετράγωνα σχήματα, τυλίξτε τη κάθε γραμμή ή κουλουριάστε την ώστε να φτιάξετε διάφορα σχέδια και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί, μεταφέρετε το ταψί στο φούρνο και ψήστε τα μπισκότα σας, όταν είναι έτοιμα βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε το ακάλυπτο και σε θερμοκρασία δωματίου όλη τη νύχτα για να κρυώσουν και να στεγνώσουν τα κουλουράκια πορτοκαλιού που μόλις φτιάξαμε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στάμπες, για να δώσετε σχήματα στα μπισκότα σας – αν αποφασίσετε να τα κόψετε σε τετράγωνο σχήμα –  όμως θα πρέπει πρώτα να τις λαδώσετε με ελαιόλαδο για να μην κολλήσει η ζύμη πάνω τους.

Εύκολη και απλή συνταγή για τα πιο νόστιμα κουλουράκια πορτοκαλιού που έχετε δοκιμάσει, μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.