Μια σπιτική συνταγή για να φτιάξουμε μακαρόνια με κιμά, εύκολα και απλά, είναι από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων, γιαυτό αξίζει να δοκιμάσετε τη συνταγή που ακολουθεί και να τη φτιάξετε, ώστε όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι.

Μακαρόνια με κιμά

θα χρειαστείτε:

  • 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 500 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι – 1 πακέτο –
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 225 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βασιλικό αποξηραμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Τριμμένο τυρί (προτείνουμε φέτα)
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι για τη γεύση

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά – Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα – Μερίδες: 6

Διαδικασία:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, μαζί με το σκόρδο, την πιπεριά και το μαύρο πιπέρι, τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και το αλάτι και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, μαγειρεύουμε μέχρι το κρέας να είναι έτοιμο, θα καταλάβετε ότι έχει βράσει, όταν μαλακώσει και πάρει καφέ χρώμα.

Προσθέστε στη συνέχεια τη ρίγανη, το βασιλικό, τη ντομάτα σε κύβους, τη σάλτσα και τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μας τα υλικά και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα μας, όταν είμαστε έτοιμοι το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σε μια άκρη της κουζίνας.

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία και φυσικά στον προτεινόμενο χρόνο που αναγράφεται, μόλις είναι έτοιμα και έχουν βράσει, σουρώστε και μεταφέρετε τα, σε ένα ταψί.

Ρίχνουμε τη σάλτσα με τον κιμά από πάνω από τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα και το τοποθετούμε στο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει το τυρί να παίρνει καφέ χρώμα.

Αρκετοί δε γνωρίζουν πως η φέτα ταιριάζει απόλυτα με τα μακαρόνια με κιμά και δίνουν περισσότερη γεύση στο τελικό αποτέλεσμα. Γιαυτό σας προτείνουμε να βάζετε  φέτα, αντί για κίτρινο τυρί.

συνταγή-μακαρόνια-με-κιμά

Φτιάξτε εύκολα, τα νόστιμα μακαρόνια με κιμά λιβανέζικης συνταγής με μια μικρή προσθήκη από την Ελληνική κουζίνα, και σερβίρετε τα όσο είναι ζεστά, γαρνίροντας στο πλάι του πιάτου με μια απλή πράσινη σαλάτα.