Αν ανήκετε σε αυτούς που λόγω εποχής πάσχετε από ρινική συμφόρηση ή ιγμορίτιδα, μπορείτε να την καταπολεμήσετε με φρέσκο χυμό και μερικές προσαρμογές στη διατροφή σας.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αποφεύγετε την κατανάλωση γαλακτοκομικών, αλευριού, ζάχαρης και να μειώσετε την κατανάλωση κρέατος. Αφού έχετε ακολουθήσει αυτές τις συμβουλές και έχετε αφαιρέσει τα τρόφιμα που προαναφέραμε από τη διατροφή σας, το μόνο που μένει είναι να προετοιμάσετε ένα ισχυρό χυμό καρότου που θα εξαλείψει την ρινική συμφόρηση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο χυμός αυτός αποτελείται μόνο από φυσικά συστατικά που θα βοηθήσουν στην μείωση και την εξάλειψη των συμπτωμάτων της ρινικής συμφόρησης και της ιγμορίτιδας, καθώς επίσης θα βελτιώσουν και τη γενικότερη υγεία μας.

Αν λοιπόν πάσχετε από ιγμορίτιδα δοκιμάστε κάψουλες από λάδι σκόρδου και προβιοτικά για να βελτιώσετε την κατάσταση της υγείας σας. Επίσης μπορείτε να πίνετε ένα ποτήρι νερό αναμεμιγμένο με μια πρέζα αλάτι πριν πάτε για ύπνο.

Πως να προετοιμάσετε το χυμό καρότου

χυμός-καρότου-ισχυρός-ενάντια-στη-ριν

Θα χρειαστείτε:

  • 2 καρότα
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 πράσινο μήλο
  • 1 μικρό κομματάκι τζίντζερ

Η ποσότητα των υλικών βγάζει ένα ποτήρι – περίπου 250 ml –

Διαδικασία:

Η διαδικασία είναι εύκολη και πολύ απλή, Βάλτε όλα τα υλικά σε έναν αποχυμωτή και ο χυμός μας είναι έτοιμος σε λίγα μόνο λεπτά, πίνετε τακτικά από το συγκεκριμένο χυμό και θα δείτε βελτίωση της υγείας σας.

Η μέθοδος που περιγράψαμε συμβάλλει απλά στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να αντικαταστήσει την φαρμακευτική αγωγή. Τέλος να θυμάστε ότι για οποιαδήποτε πάθηση να απευθύνεστε πάντα στο γιατρό, καθώς εκείνος μπορεί να σας συμβουλέψει κατάλληλα ανάλογα με την πάθηση σας.