Όταν τρώτε τροφές και φαγητά με πολλά λιπαρά και μάλιστα φτάνετε στο σημείο να κάνετε κατάχρηση, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτές η διατροφικές συνήθειες μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες για το σώμα και φυσικά να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Υπάρχει όμως ένα αποτελεσματικό ρόφημα που είναι αρκετά εύκολο να το φτιάξετε και μάλιστα με μόνο 2 υλικά που πιθανώς τα έχετε ήδη στο ψυγείο σας.

detox ρόφημα συστατικά

Detox

Ρόφημα κατάλληλο για όσους συνηθίζουν να τρώνε φαγητά με πολλά λιπαρά

Υλικά:

  • 400 γραμμάρια σέλινο
  • 1 κιλό λεμόνια
  • 1,5 λίτρο νερό

Διαδικασία:

Πλένουμε καλά το σέλινο και το αλέθουμε στο μίξερ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, μαζί με το σέλινο που πολτοποιήσαμε στο μούλτι και προσθέτουμε λίγο ξύσμα από τη φλούδα των λεμονιών μας, το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά τουλάχιστον.  Μετά το πέρας των 20 λεπτών, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 5 – 6 ώρες περίπου. Στύβουμε και παίρνουμε το χυμό από τα λεμόνια και το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα της κατσαρόλας, ανακατεύουμε καλά και μόλις είμαστε έτοιμοι, στραγγίζουμε το μείγμα και το αδειάζουμε σε καθαρά γυάλινα βάζα ή σε γυάλινα μπουκάλια.

Οδηγίες:
Πίνετε από το detox ρόφημα που μόλις φτιάξαμε – και βοηθά στην καλύτερη καύση του λίπους -, καθημερινά 3 φορές την ημέρα πριν από κάθε γεύμα (ένα ποτήρι περίπου 200 ml). Διατηρήστε το εκπληκτικό αυτό ρόφημα στο ψυγείο σας.